Vratio se Fiat Scudo

Reinkarnirani, novi Scudo Fiat Professional karakteriše se kao dostavni kombi za prave profesionalce sa udobnošću putničkog vozila, pošavši od činjenice da tipični kupci vozila ove kategorije koriste osam ili više sati dnevno. Upravo zbog toga je važan aspekt u razvoju novog Scuda bio komfor, s ciljem da radno vreme vozača u njemu bude što manje stresno. Ergonomiji, smanjenju bukei vibracija i udobnosti oslanjanja (napre d McPherson sa stabilizatorom, pozadi poprečni nosači sa oprugama prilagodljivog prigušenja prema udaljenosti od tla), posvećena je velika pažnja. Naravno, i njegovoj upotrebnoj vrednosti.

S visinama od 1,89 i 1,94 metara, omogućen mu je pristup u skoro sve podzemne parking i skladišne prostore, a s dužinama compact (4,61 m), standard (4,96 m) i maxi (5,31 m) zapremina tovarnog prostora iznosi 4,6, 5,3 i 6,1 m3. Za posebne zahteve u urbanim sredinama postoji i verzija L1, koja je namenjena za voluminoznije terete. Maksimalna korisna nosivost je do 1,4 tone.

U Fiatu „kršten“ kao Moduwork sistem, po potrebi pretvara suvozačevo sedište za dve osobe u radno mesto ili u produžetak prtljažnog prostora, što znači da se u novi Scudo mogu smestiti predmeti dužine do četiri metra (u verziji L3), pa se zapremina prostora za teret povećava za 0,5 kubnih metara – na 6,6 „kubika“. Oni kojima je važno da iskoriste sve njegove potencijale od koristi je podatak da Scudo može da vuče i prikolicu ukupne mase do jedne tone.

FLEKSIBILAN I BOGATO OPREMLJEN

Novi Scudo je dostupan u četiri konfiguracije Van, Crew Cab, Chasis Cab i Combi i tri nivoa opreme – Easy, Business i Lounge. U verziji Combi Scudo je namenjen za prevoz putnika, ona se oprema sa šest do devet sedišta. Široka paleta povećava atraktivnost Scuda nove generacije i kompanijama koje se bave nadgradnjama vozila za slobodno vreme („kampera“). To je, inače, deo tržišta u kojem je Fiat Professional lider u Evropi. Da bi ponovo „oživljeni“ model zaista bio višestrano upotrebljiv i tako udovoljio različitim namenama, njegovi tvorci su se postarali da bude što bogatije opremljen.

Sa dugačkog spiska serijske i opcione opreme izdvajamo neke od „stavki“: head-up displej za važne informacije na vetrobranskom staklu (za što bolju koncentrisanost vozača na zbivanja ispred vozila), čak 14 bezbednosnih funkcija i sistema pomoći vozaču, koji uključuju automatsko prepoznavanje saobraćajnih znakova, automatsko kočenje u slučaju nužde, upozorenje o napuštanju trake, upozorenje na vozila u mrtvom uglu…Pored toga, novi Scudo ima sisteme za rano upozoravanje na prepreke u pravcu kretanja, upozorenje na prednji sudar i kameru za vožnju unazad sa uglom „nadgledanja“ od 180 stepeni kao dragocenu pomoć parking senzora napred i pozadi prilikom manevrisanja, parkiranja ili priključenja prikolice. Za bolje prianjanje za podlogu u uslovima kao što su sneg, blato ili pesak, Scudo može bitiopremljen Grip  Control sistemom.

NA DIZEL I STRUJU

Za novi Scudo su dostupna četiri dizel motora Multijet 3 serije: dva zapremine 1.560 cm3 sa 75 kW/102 KS i 270 Nm maksimalnog obrtnog momenta i 88 kW/120 KS i 300 Nm – oba se sparuju sa šestostepenim ručnim menjačem i dva zapremine 1997 cm3 sa 107 kW/145 KS i 340 Nm, koji se oprema šestostepenim ručnim ili osmostepenim automatskim menjačem i sa 130 kW/177 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta uz koji se ugrađuje efikasan osmostepeni automatski menjač.

Najsavremenija, električna verzija, E-Scudo, s elektromotorom od 100 kW/136 KS i 260 Nm maksimalnog obrtnog momenta, po navodima proizvođača, ima obećavajuću autonomiju – do 330 kilometara (u WLTP ciklusu), što je dovoljno za jednodnevne prevoze u gradu i okolini (na otvorenom može da se kreće maksimalnom brzinom do 130 km/h). E-Scudo se nudi s dve baterije, kapaciteta 50 ili 75 kWh. Punjenje se može obaviti u vreme kada je vozilo van upotrebe (obično noću) naizmeničnom strujom (11 kW) ilibjednosmernom (100 kW), kada je većoj bateriji za dopunu do 80 odsto kapaciteta potrebno samo 45 minuta. Električni pogon je dostupan za sve verzije furgona, šasija s kabinom, multicab i minibus. Fiat naglašava da je zapremina tovarnog prostora furgon verzija ista bez obzira na pogonski sklop.

POVRATAK U HORDAIN

Novi Scudo se, zajedno s novom generacijom Fiatovog vena Ulysse (koji je zapravo Scudov lukuzni MPV „brat), proizvodi u Stellantisovoj fabrici u komuni Hordain, blizu Valansijena / Valenciennes/ u severoistočnoj Francuskoj, u blizini granice s Belgijom. Nekadašnji naziv velikog proizvodnog kompleksa bio je Sevelnord. Otvoren je 1992, kao rezultat ugovora o industrijskoj kooperaciji između tadašnjih grupacija Fiat i PSA zaključenog još 1978. godine. MPV model Fiat Ulysse tamo se proizvodio između 1994. i 2002. godine, a Fiat Scudo između 1996. i 2016. Sada su oba modela spremna da se suoče sa izazovima nove mobilnosti i sve strožije ekološke održivosti.

Novi Scudo još nije stigao među modele koji se mogu naći na zvaničnom sajtu Fiat Professionala za Srbiju. Na italijanskom tržištu najjeftinija verzija Scuda (s najslabijim dizel motorom) u februaru se nudila za 28.300 evra, bez PDV-a.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije