Avgust 2020

Tema broja: Drumski transport - "Menadžment upravlja situacijom, ne situacija menadžmentom" - Intervju: Mišo Božić, Delamode Balkans; Budućnost...

Volvo FH za McLarenov tim u Formuli 1

McLaren Racing i Volvo Trucks produžili su 2016. godine započeto partnerstvo, čime švedski proizvođač nastavlja ulogu zvaničnog isporučioca transportne flote za čuvenog, višedecenijskog učesnika Formule 1. Uoči otvaranja ovogodišnje sezone – pre prve trke u austrijskom Spielbergu, partneri su saopštili da će novu transportnu (i „ugostiteljsku“) flotu tima iz Vokinga činiti 24 Volvo tegljača (s upravljačima na levoj strani) iz još uvek aktuelne serije FH. U padoku će se od ostalih razlikovati po sivoj boji Mammoth Tree Metallic i trakama na bočnim strana kabine u tradicionalnoj narandžastoj McLaren boji.

Nova flota uključuje sedam FH tegljača sa I-Save tehnologijom koja kamione ove familije svrstava u najekomomičnije u branši. Pokreću ih turbokompaund motori od 500 KS sa 2.800 Nm maksimalnog obrtnog momenta (dodatnih 300 Nm u odnosu na klasičnu šestocilindarsku „braću“ od 12,8 litara bez dvostrukog turbo punjača). I Save tehnologija je na mnogim dosadašnjim testovima ali i u redovnoj eksploataciji potvrdila da je za održavanje konstantne brzine na autoputu potrebno osetno manje goriva nego sa konvencionalnim turbo motorima, što ove kamione preporučuje za dugolinijske evropske ture.

Volvoov tegljač koji vuče specijalnu poluprikolicu za prevoz trkačkih automobila opremljen je i dvostrukim kvačilom (Dual Clutch), koji omogućava „tečne“ promene stepena prenosa (bez gubitka-prekida snage i kratke pauze u promeni stepena prenosa koja je inače svojstvena automatizovanim menjačima), pa će bolidi do trka i nazad u Veliku Britaniju „putovati“ praktično bez ikakvih trzaja. Mirnoj, ujednačenoj vožnji doprinosi i sistem dinamičkog upravljanja (Volvo Dynamic Steering), koji pruža stabilnost i punu kontrolu pravca pri svim brzinama.

Preostalih 17 dvoosovinskih FH tegljača pokreću motori od 540 KS. Opremaju se niskom, X-Low šasijom, s optimalnom visinom sedla za vuču poluprikolica velike zapremine. Ta vozila se uglavnom koriste za prevoz opreme za velike događaje (među njima su i pokretni „saloni“ i ugostiteljske „jedinice“).

Sva 24 kamiona imaju dugu listu specifikacija: kompletan paket za upravljanje voznim parkom (Dynafleet), sistem za nadgledanje pritiska u pneumaticima, TomTom® navigaciju, I-See prediktivni tempomat, prilagodljivi tempomat, sistem za održavanje vozila u traci i asistenciju pri promeni trake. Potonja dva sistema koriste radarsku tehnologiju za „skeniranje“ oznaka na putu i svih učesnika u saobraćaju.

Prostrane Globetrotter XL kabine imaju premijum specifikaciju: unutrašnjost obloženu kožom, frižider, zamrzivač, mikrotalasnu pećnicu i aparat za kafu.

Ugovor o isporuci nove flote uključuje kompletno preventivno održavanje, popravke i pomoć na putu. Očekuje se da će svaki kamion po sezoni prevaliti oko 12.000 milja (oko 19.300 km).

Partneri

Najpopularnije