Avgust 2020

Tema broja: Drumski transport - "Menadžment upravlja situacijom, ne situacija menadžmentom" - Intervju: Mišo Božić, Delamode Balkans; Budućnost...

UPS jača prisustvo na Balkanu

UPS je otvorio novi centar za sortiranje i dostavu paketa u blizini Ljubljane, kako bi podržao slovenačke kompanije dok se okreću e-trgovini i izvozu u cilju širenja poslovanja. Smešten u Zgornjem Brniku, u blizini Međunarodnog aerodroma Ljubljana, kao deo ljubljanskog poslovnog centra, novi UPS objekat će pomoći velikim i malim kompanijama u Sloveniji da budu deo održivog rasta izvoza u zemlji, koji je dostigao 10% prošle godine.

Slovenija se nalazi na raskršću evropskih trgovinskih ruta, tako da je UPS uložio u ovaj novi pogon kako bi kupcima pomogao da dostignu nove mogućnosti izvoza u susedne zemlje Austriju i Italiju, kao i istočnoevropske i svetske destinacije, povezujući ih u pametnu globalnu logističku mrežu UPS-a.

Novi ljubljanski centar ima radnu površinu od skoro 1.400 m2 i kapacitet sortiranja 2.500 paketa na sat, što je dvostruko više od starog objekta. Ovo će pomoći UPS-u da prilagodi svoje usluge lanca snabdevanja, u cilju zadovoljenja sve većih i složenijih potreba slovenačkih preduzeća svih veličina. UPS u Sloveniji posluje od 1991. godine i sada ima 110 dostavnih vozila koja opslužuju kupce širom zemlje. Novi pogon deo je višegodišnjeg evropskog plana ulaganja u iznosu od 2 milijarde američkih dolara, koji ima za cilj modernizaciju i širenje UPS mreže širom kontinenta. Pored Slovenije, UPS je nedavno najavio novi pogon u Pragu u Češkoj, kao i nova čvorišta u Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Kao rezultat ovih i drugih investicija, klijenti širom Evrope sada mogu da šalju pakete ka više od 80% evropske populacije u roku od dva radna dana koristeći paket UPS Standard, UPS-ovu najekonomičniju drumsku uslugu.

Pročitaj još:

Partneri

Najpopularnije