UPS Freight u vlasništvu kompanije TFI International INC

Kompanija TFI International Inc., severnoamerički lider u industriji transporta i logistike, danas je objavila da je potpisan konačni sporazum o preuzimanju UPS Freight- a, tačnije sektora za zbirni i pojedinačni transport, koji će ova kompanija preuzeti za 800 miliona dolara.

Oko 90 % ovog dela kompanije UPS nastaviće da posluje u okviru TFI International LTL i to pod novim imenom TForce Freight, kada je u pitanju zbirni transport, dok će pojedinačni transport poslovati pod nazivom TFI TL.

Alain Bédard, predsednik i izvršni direktor TFI International- a, o akviziciji UPS Freight-a rekao je: “Veoma nam je drago što možemo da objavimo vest o ovom, izuzetnom, sporazumu o strateškom partnerstvu kojim se širi ponuda naših usluga i jača povezanost sa kompanijom UPS. Naša strategija, koja se zasniva na radu nezavisnih poslovnih jedinica, nadovezuje se na snagu UPS Freihght-a, sa tendencijom povećanja profita. Uprkos tome što će TForce Freight u period od 5 godina nakon preuzimanja nastaviti da koristi UPS mrežu za distribuciju i LTL transport, raduje nas što ćemo UPS mreži u Kanadi približiti nove mogućnosti. Ova akvizicija je odlična za našu kompaniju, jer kompaniji TFI omogućava strateško širenje tržišta zasnovano na prethodnom pozicioniranju UPS- a na istom.

Veoma smo uzbuđeni što nam se ukazala ova sjajna prilika, koja TFI lansira u sam vrh najvećih severnoameričkih LTL prevoznika. Stečena imovina uključuje mrežu od 197 objekata (od kojih je 147 u našem vlasništvu), a u kombinaciji sa kanadskom LTL mrežom, TFI ima za cilj stvaranje sveobuhvatne mreže zbirnog transporta koja pokriva Severnu Ameriku, a za cilj ima ekspanziju na meksičko tržište.“- rekao je Bédard i dodao:

„ Za TForce Freight ovo posmatram kao jednu veliku mogućnost za poboljšanje efikasnosti i produktivnosti, kao i priliku za primenu našeg, već dokazanog, poslovnog modela za stvaranje dugoročnih vrednosti. Raduje nas što će novi TForce Freight u narednim godinama napredovati u okviru TFI International Inc“, zaključio je Bédard.

FINANSIJSKI UVID

UPS Freight je, sa prihodom od 3 milijarde dolara u 2020. godini, bio ispod očekivanog, pa se sa ovim sporazumom očekuje rast prihoda. U budućnosti TFI očekuje mogućnost da stvori značajne kratkoročne i dugoročne mogućnost za unapređenje operativne mreže kroz odvojeno upravljanje LTL i LT transportom i pruži vrhunsku uslugu svojim kupcima.

Partneri

Najpopularnije