Jun 2021

Tema broja: Drumski transport i komercijalna vozila - Veći, praktičniji, efikasniji, inteligentniji - 100% CADDY; Umor vozača u...

Unapređenje iskustva krajnjih korisnika kroz digitalizaciju dostave

U cilju unapređenja komunikacije i razmene dokumenata sa kupcima, nakon godinu dana pripremnog procesa, kompanija Nelt je u maju započela implementaciju projekta “digitalizacije“ u dostavi. U prvoj fazi, novi model brze i jednostavne razmene podataka sa kupcima primenjen je samo u Neltovom regionalnom centru u Nišu. U junu se nastavlja sa implementacijom na celoj teritoriji Srbije, sa namerom proširenja na region Zapadnog Balkana.

Projekat digitalnе dostavе deo je šire kompanijske strategije digitalizacije poslovnih procesa. Implementirana Sky Track rešenja doprinela su ubrzanju lanca snabdevanja a time i unapređenje usluge koju Nelt pruža svojim  kupcima i klijentima.

„Start digitalne dostave dolazi u pravo vreme i usklađen je sa zakonskom regulativom u domenu razmene elektronskih dokumenata koja stupa na snagu 2022. godine. Implementacijom projekta digitalne dostave smo otvorili put za dalji razvoj novih funkcionalnosti u ovom segmentu, kao i postepeni prelazak na digitalni model poslovanja“. – istakao je Nenad Rakočević, menadžer operativne izvrsnosti Nelt Grupe.

Projektom digitalizacije dostave automatizovani su logistički procesi, sa postepenim povlačenjem dokumenata u papirnoj formi iz upotrebe. Sada je Neltovim principalima, klijentima i kupcima omogućeno brže, transparentnije i tačnije praćenje podataka putem “Track And Trace” portala, kojem se jednostavno pristupa sa globalnog sajta www.nelt.com.

Digitalnu dostavu, koja prati globalne trendove u domenu logističkih usluga, karakterišu jednostavni procesi kreiranja i kretanja dokumentacije, kao i digitalno arhiviranje za slučaj neophodnih provera.

Partneri

Najpopularnije