Unapređen IVECO S- WAY – ekonomičniji i 100 % povezan

Posle samo dve godine prisustva na evropskom tržištu, perjanica u Iveco programu debituje u „revidiranom“ izdanju – s proširenom ponudom novih motora koji su tri odsto ekonomičniji, s manjim ukupnim troškovima vlasništva, ali, istovremeno, označava i prekretnicu u kamionskoj branši načinom na koji vozač komunicira s vozilom kojim upravlja.

U kamionskoj industriji je neobično, pa, moglo bi se reći, i iznenađujuće da proizvođač izvrši značajnije ažuriranje vozila samo dve godine nakon uvođena na tržište potpuno novog modela. „Upravo to radimo s familijom IVECO S-WAY – poboljšavamo vozilo koje je već bilo među najboljima u svojoj kategoriji. Novim IVECO S-WAY kamionom prelazimo na sledeći nivo, s inovacijama za koje ne postoji ekvivalent na tržištu. Kupcima nudimo vozilo koje predviđa njihove potrebe i premašuje sva očekivanja.“ Tako je ovu neobičnu žurbu obrazložio Giuliano Giovannini, šef Iveco divizije za srednja i teška vozila na virtuelnoj premijeri za mrežu prodavaca i specijalizovane medije upriličenoj 1. juna u Torinu, na kojoj je predstavljen i laki Daily u „upgrade“ izdanju.

NOVI ASORTIMAN MOTORA

Inovirana vozila S-WAY čine „dugoprugaši“ prikladni flotnim voznim parkovima, sada još podatniji upravo takvim, velikim kupacima: proizvođač im, naime, nagoveštava veću produktivnost i efikasnost u potrošnji goriva, što je rezultat brojnih unapređenja i ponude novih karakteristika, a sve to, kako se tvrdi, rezultira smanjenjem potrošnje goriva do tri odsto u odnosu na još uvek aktuelna vozila iste familije. Najznačajnija novost u pogonskoj grupi je proširenje asortimana motora koji ispunjavaju Euro VI E emisione standarde. Prilagođeni su da sagorevaju 100% biodizel druge generacije, kao što je HVO – hidrotretirano biljno ulje, zapravo potpuno obnovljiva alternativa dizelu, zasnovana na korišćenim pa prerađenim biljnim uljima, otpadu od masti ili ostacima iz prehrambene industrije.

Asortiman Cursor 13 motora je proširen tako da su sada u ponudi i dva nova motora sa 490 i 530 KS, pa je sada na pogonskom „meniju“ čak 10 „mašina“ – od 330 do 570 KS. Efikasnost tri motora Cursor 11 i dosadašnja dva u familiji Cursor 13 poboljšana je povećanim odnosima kompresije i novom strategijom upravljanja sagorevanjem. Motori od 13 litara se „sparuju“ s novim zadnjim osovinama visokog učinka, pri čemu su brži odnosi pogonskih – do 2.31:1 – dostupni sa pneumaticima standardnih profila. Takvim kinematskim lancem se postiže značajno smanjenje broja obrtaja motora, što rezultira ekonomičnijom potrošnjom pri „krstarenjima“ na dugim turama. Iveco uverava da će novi Cursor 13 sa 490 KS biti istinski šampion po ukupnim troškovima vlasništva i odlična kombinacija upravo za međunarodne prevoze.

Ekonomičnijoj eksploataciji cele S-WAY familije trebalo bi da doprinesu i novi eko režim za automatski sistem klimatizacije, koji eliminiše nepotrebno trošenje energije, kao i novi aerodinamički dodaci na A stubu – za dodatno poboljšavanje protoka vazduha oko kabine.

Verzije IVECO S-WAY s pogonom na komprimovani prirodni gas (CNG) i tečni prirodni gas (LNG) sada imaju nove pametne pomoćne uređaje, kao što su kompresor kvačila i pumpa u upravljačkom sistemu promenljivog protoka, što dodatno utiče na ekonomičniju potrošnju goriva. Time će ove verzije učvrstiti liderstvo na evropskom tržištu vozila na prirodni gas: Iveco teretnjaci na metan danas čine više od četvrtine svih prodatih vozila ove marke!

PAMETNA EVOLUCIJA 100% POVEZANOG KAMIONA

Iveco potencira da „osveženi“ S-WAY transformiše način na koji vozači komuniciraju s vozilom kojim upravljaju i uvodi u novu eru proaktivne i prediktivne podrške. Rad i boravak u kabini će biti lakši i produktivniji zahvaljujući jedinstvenom glasovnom asistentu Driver Pal, ali i zbog naprednih funkcionalnosti i povezanih usluga.

Driver Pal omogućava vozaču interakciju s vozilom, njegovim kontrolnim sistemima, Iveco kontrolnim centrom i svim funkcijama upravljanja voznim parkom – pomoću glasovnih komandi, preko potpuno integrisanog Alexa uređaja.

Uz ekskluzivnu mogućnost MyIVECO, navedeni sistem se može koristiti za aktivaciju nekih komandi i informativne i zabavne funkcije u kabini, pri čemu navigacioni sistem pruža mogućnost planiranja rute, provere stanja vozila i ocene stila vožnje. IVECO Driver Pal takođe pruža mogućnost da se stupi u kontakt sa zajednicom vozača, omogućavajući razmenu poruka s drugim vozačima na njihovoj ruti ili u blizini odredišta. Na taj način je moguće deliti korisne informacije o putovanjima i, što je još značajnije, kada zatreba, podržati kolege.

Iveco uvodi i novu, kako uverava, revolucionarnu uslugu koja omogućava potpunu sigurnost vozaču i vlasniku voznog parka u slučaju nezgode ili drugog problema s vozilom: putem IVECO Driver Pal sistema, vozač može aktivirati IVECO Top Care „apel“ i najbliža ovlašćena radionica će biti upozorena i praktično već pripremljena za neophodne intervencije, što ubrzava rešavanje problema. Usluga nudi inovativan paket „gostoprimstva“ ako se vozilo ne vrati na put u roku od šest sati – uključuje besplatan transfer, smeštaj i, ako je potrebno, medicinsku pomoć. Uzgred, i bez svih novih funkcija, bezmalo četiri od pet dosadašnjih kupaca Iveco teškaša opredelilo se za pretplatu na kompletne telematske usluge, a interesovanje za „pametnu“ umreženost kontinuirano raste.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije