Avgust 2021

  Tema broja: Informacioni sistemi u logistici i transportu - 10 razloga zašto je digitalna transformacija neophodna u logistici;...

Uber Freight najavljuje širenje na LTL tržište

Uber Freight je najavio da ulazi na tržište LTL-a, kako bi špediterima pružio jedinstvenu platformu koja će u potpunosti podržati njihov teretni kamionski program i LTL potrebe.

Objašnjavajući svoju odluku, iz Uber Freight-a su izjavili da su današnje ponude LTL tržišta nezgrapne i ograničene na mala i srednja preduzeća koja često moraju da se prijavljuju po više puta u različite sisteme i teško funkcionišu na zastarelim LTL web sajtovima, da bi isporučili svoju robu. Uber Freight takođe tvrdi da ograničena vidljivost, tržišna ograničenja i povećani zahtevi znače da se preduzeća susreću sa stalnim izazovima na LTL tržištu.

„Posle godinu dana izuzetne nestabilnosti, izbor i fleksibilnost su prevoznicima važniji nego ikad“, kaže Lior Ron, direktor Uber Freight-a. „Baš kao što smo to učinili sa tržištem punih kamiona, i mi koristimo svu tehnologiju na tržištu i stručnost u analizi podataka da bismo LTL-u doneli, toliko potrebnu, transformaciju i nove mogućnosti. To je segment industrije za kojim je ne samo velika potražnja, već koji i unapređuje naš put ka podršci špediterima kroz logistiku od prvog do zadnjeg kilometra.“

Uber Freight veruje da će njegova LTL ponuda pomoći u ublažavanju ovih izazova, jer omogućava špediterima da upravljaju svim svojim potrebama za teretom putem jednog jedinog portala. Otvarajući platformu za podršku LTL-u, kompanija kaže da je špediterima omogućila direktnu vezu sa svojim rastućim i pouzdanim tržištem transportera FTL i vodećom grupom LTL prevoznika, nudeći pristup tržišnim cenama i kapacitetima u realnom vremenu. Uber Freight dodaje da logističari takođe mogu da koriste LTL transport kao ekološki prihvatljivu opciju isporuke kako bi dodatno promovisali održive strategije u svom poslovanju.

Prema Uber Freight-u, LTL je postao jedna od najtraženijih usluga kompanije od njenog osnivanja 2018. godine.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije