U Subotici otvoren novi logistički centar „Terminal Su“

Na Bikovačkom putu otvoren je novi logistički centar „Terminal Su“, u okviru kojeg su na jednom mestu smeštene sve službe neophodne za carinjenje robe, ali i drugi sadržaji koji privrednicima olakšavaju poslovanje. Otvaranjem logističkog centra stvoreni su uslovi za potpuno izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra grada.

Kako se stiže do “Terminal SU”?

Naime,  do novog logističkog centra stiže se sa petlje „Subotica Jug“ autouta E 75,  a odatle, takođe autoputem kamioni mogu da odu do neke od fabrika u industrijskoj zoni „Mali Bajmok“ ili dalje ka granici ili centralnoj Srbiji. Na prostoru od oko 30.000m2 smešteni su službenici Uprave carina, sanitarna inspekcija, špedicija, restoran, kao  i parking prostor, koji je osvetljen i pod video nadzorom, za putnička i teretna vozila.

Po rečima direktora “Terminal Su” Dejana Petrovića, motiv za izgradnju ovog objekta bio  je prvenstveno unapređenje života u lokalnoj zajednici, po pitanju bezbednosti, zdravlja, ali i efikasnosti u radu građana i pravnih lica.

Terminal je višenamenski objekat, izgrađen u veoma kratkom periodu, za 117 dana, po najsavremenijim logističkim standardima. Osmišljen je tako da korisnicima pruži maksimalnu udobnost, funkcionalnost, transparentnost i fleksibilnost u poslovanju, sa težnjom ka širenju, kako prostora, tako i usluga – objasnio je Petrović.  – Naš osnovni cilj  je bio  da kolegama, inspekcijama,  carini, vozacima i ostalim partnerima omogućimo  rad u uslovima i  po standardima  koje zaslužuju. U sklopu kompleksa su i dodatni sadržaji kao što su bankomat, radionica, kupatila za vozače, prodavnica za kamionske delove, usluge pretovara, vaga, kao i usluge dezinfekcije vozila. Sve ove usluge imaju za cilj da olakšaju poslovanje korisnicima usluga.

Vlasnik kompanije Aleksandar Vasić zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci u realizovanju ove investicije, koja je finansirana sopstvenim sredstvima.

Zahvaljujem se na lepim rečima i zahvaljujem Gradskoj upravi koja je bila uz nas kada smo krenuli u ovaj projekat i zajedno sa nama rešila veliki problem izmeštanja teretnog saobraćaja iz centra grada – naglasio je Vasić.

izvor: subotica.com

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije