Teretni voz od 775 m saobraća u dve DP World luke

DP World u Ujedinjenom Kraljevstvu iskoristio je 2 dubinske luke u Sauthemptonu i Londonu, kako bi prvi mogli da pruže uslugu intermodalnog transporta koristeći teretni kontejnerski voz, dužine 775 m. Ovim činom, učvrstili su vodeće mesto među pametnim logističkim čvorištima u britanskom internacionalnom lancu snabdevanja.

Ovaj voz je najduži teretni voz u britanskoj železničkoj mreži – čak 250 m je duži od prvog sledećeg, a može da vuče između 12 i 14 kontejnera, čime značajno smanjuje troškove transporta robe od i do luke, a i pozitivno utiče na zaštitu životne sredine.

Vozovi – koji su dužine više od sedam fudbalskih terena – polaze sa teretnih železničkih terminala u Sauthemptonu i Londonu svakog radnog dana u nedelji do Mančestera, Birmingema i Lidsa, transportujući različitu robu. Obe luke su izuzetno dobro povezane železničkom mrežom, s tim što Sauthempton ima najveći udeo kontejnera u Velikoj Britaniji transportovanih vozom, sa više od 30%, a London ima za cilj da postigne približno istu zastupljenost.

Železnički transport ka i iz ove dve luke „sklanja“ sa puteva u Velikoj Britaniji 300.000 kamiona svake godine, donoseći značajne ekološke benefite. Tri intermodalna voza od 775 metara svaki dan, kojima Freightliner trenutno vozi iz luke Sauthempton, zajedno uštede preko 6.5 miliona tonskih kilometara i 9.5 tona ugljen dioksida (CO2) godišnje, što dodatno doprinosi posvećenosti vlade da do 2050. godine anuliraju emisiju CO2.

„Izuzetno smo ponosni na sposobnost upravljanja teretnim,kontejnerskim, vozom dugim 775 metara iz dubinskih luka DP World-a u Sauthemptonu i Londonu“, rekao je Edi Eston, izvršni direktor Freightliner-a i matične kompanije Genesee & Vioming u Velikoj Britaniji i Evropi. „Korišćenje kontejnerskih vozova od 775 metara ne samo da poboljšava produktivnost i efikasnost železničkog tereta, već ima i značajne ekološke benefite”.

Možda Vas interesuje još:

 

 

Partneri

Najpopularnije