SCHMITZ CARGOBUL: fokus na povećanje efikasnosti u intermodalnom transportu

Kompanija Schmitz Cargobull se još od 2019. godine može pohvaliti zavidnim asortimanom konejnerskih šasija oznake S.CF.

Namenjene kupcima specijalizovanim za intermodalni transport, u Evropi su dostupne četiri S.CF varijante za optimalan i bezbedan transport kontejnera veličine od 20′ do 45′: S.CF 45′ EURO, S.CF 45′ EURO LIGHT, S .CF 40′ LKS i S.CF 40′ MKS. Kompanija takođe nudi S.CF 40′ RKS, koja je prilagođena zahtevima južnokorejskog tržišta i nudi se isključivo tamo. Sve šasije karakteriše jednostavan rad, niski troškovi održavanja i visok kvalitet.

Kontejnerska poluprikolica oznake S.CF 45′ EURO je univerzalna šasija. Prevozi standardne kontejnere od 20′ do 45′, ali je zagarantovan i bezbedan transport kontejnera 1 k 20′ u sredini ili u ravni sa zadnjim delom, kao i 1 k 30′ kontejnera u ravni sa zadnji delom. Ručni prednji nastavak sa patentiranim MULTILOCK sistemom zaključavanja takođe obezbeđuje prevoz tunelskih kontejnera sa ili bez kosih uglova, kao i kontejnere bez tunela. Reze KLAPP LOCK osiguravaju prednji kontejner kada je napunjen a mogu se brzo sklopiti i jednostavne su za transport kontejnera sa tunelom. Dvostruki STEP LOCK, mehanizam za zaključavanje na zadnjem produžetku omogućava izuzetno lako prilagođavanje kontejnerima sa i bez tunela.

Kontejnerska šasija S.CF 40’ LX nudi vam odgovarajući koncept kad prednost imaju racionalan transport i postavljanje 20’ i 40’ kontejnera na zadnji deo. STEP LOCK sistemom zaključavanja omogućava transport kontejnera od 40′ bez tunela. Kako kontejnersku šasiju odlikuje čvrsta prednja greda, omogućeno je zaključavanje kontejnera 40′ sa i bez tunela u istom položaju. Podešavanje zadnjeg produžetka je pojednostavljeno jer nisu potrebni različiti položaji zaključavanja za dva tipa kontejnera.

Šasija za kontejnere poluprikolice S.CF 40′ MKS je identična po dizajnu i funkciji i takođe može da transportuje 20′ kontejnere u središnjem položaju, čime se obezbeđuje optimalna raspodela težine.

 

S.CF 45′ EURO LIGHT je „najlakša “među šasijama. Opremljena je za transport 40‘ kontejnera sa tunelom i 45‘kontejnera. Čak i kontejneri od 45′ sa kratkim tunelom ili ravnim uglovima mogu se transportovati uz posebnu dozvolu. Zahvaljujući maloj masi praznog vozila, profitirate od visoke nosivosti, manje potrošnje goriva i odličnog odnosa troškova i korišćenja.

Schmitz Cargobull kontejnerska šasija u varijanti Gooseneck za sve standardne tipove kontejnera može da se prilagodi tačno vašem transportnom poslovanju. Zahvaljujući modularnom sistemu, moguće je na jednostavan način po potrebi sastaviti za kontejnersku poluprikolicu šasiju, produžetke, zabravljivanje kontejnera i detalje opreme. Šasija je izuzetno robusna i otporna na koroziju zahvaljujući KTL (katodnom farbanju). Opciono, S.CF šasija je takođe dostupna u pocinkovanoj verziji. Centralni zadnji nastavak omogućava da se željeni položaji kontejnera podese lako i na jednostavan način. Položaj kontejnera u ravni sa zadnjim delom omogućava direktno pristajanje na utovarnim rampama. Odbojnici za teška opterećenja nalaze se na spoljnoj strani komzadnje grede kontejnera i pogodni su za rampe.

O kompaniji Schmitz Cargobull
Sa godišnjom proizvodnjom od oko 61.000 prikolica i sa približno 6.900 zaposlenih, Schmitz Cargobull AG je vodeći evropski proizvođač poluprikolica, prikolica i karoserija za teret, generalni teret i rasutu robu sa kontrolisanom temperaturom. Kompanija je ostvarila prodaju od 2,3 milijarde evra u finansijskoj godini 2021/22. Kao pionir u industriji, severnonemačka kompanija je rano razvila sveobuhvatnu strategiju brenda i dosledno uspostavila standarde kvaliteta koji obuhvataju sve nivoe: od istraživanja i razvoja, preko ugovora o proizvodnji i servisu, do telematike prikolica, finansiranja, rezervnih delova i polovnih vozila.

Partneri

Najpopularnije