Renault nagoveštava revoluciju novom generacijom modela Kangoo i Express

S mnoštvom tehničkih inovacija, među kojima je najvažnija uklonjen centralni stub na desnom boku malog „teretnjaka“, na proleće naredne godine na evropska i svetska tržišta bi trebalo da stignu četiri sasvim nova vozila – nasledne generacije modela Kangoo i Expess u teretnim i putničkim verzijama. Kangoo Van (teretni) i Kango (putnički kombi) će kasnije biti ponuđeni i s pogonom samo na struju.

Četiri nova, međusobno komplementarna vozila su Renaultov odgovor na aktuelne tržišne zahteve: kupci malog vena („furgona“) očekuju visoke prevozne performanse praćene komforom modernih automobila niže srednje klase, dok oni koji se odlučuju za klasičan, univerzalan putničko-teretni kombi priželjkuju atribute većih, svestrano upotrebljivih MPV-ova (Multi-Purpose Vehicle).

Novi Kangoo i Express bi trebalo da ispune takve, ali i više estetske kriterijume – zbog toga stižu sa sasvim novim dizajnom prednjeg dela (drugačiji poklopci motora, maske, svetla, branici) i kompletno novom unutrašnjošću s modernije oblikovanom, opremljenijom i od kvalitetnijih materijala napravljenom prednjom konzolom, drugačijom formom glavnih instrumenata, prekidača, tastera i pregrada, temeljno redizajniranim sedištima, novim multimedijalnim sistemima i drugim unapređenjima koja nagoveštavaju mnogo viši nivo komfora, ergonomije, upotrebljivosti i bezbednosti.

TERETNJAK BEZ DESNOG BOČNOG STUBA

No, u Renaultu su ponosniji novih tehničkim rešenjima, pre svega na budućem modelu Kangoo Van. On će, naime, biti jedini u Renaultovom programu lakih komercijalnih vozila, a i jedan od usamljenih među brojnom konkurencijom sa konstruktorskim novotarijama Easy Side Access i Easy Inside Gallery. To vozilo neće imati centralni (B) stub na desnoj strani koji je inače uobičajen za ovu kategoriju, pa je tako kreiran izuzetan prostor za bočni utovar glomaznijih predmeta. Novotarija je posebno pogodna u gradskim centrima, jer korisnicima vozila omogućava lak pristup teretnom prostoru bez obzira na ograničenja utovarno/istovarnog mesta. Uklanjanjem, bolje reći izostavljanjem srednjeg stuba, Kangoo Van će nuditi najširi bočni otvor na tržištu, širine svih 1.416 mm (što je dvostruko više od modela koji nasleđuje).

Easy Inside Gallery je takođe nesumnjivo domišljato rešenje: ovaj sklopivi tavanski prtljažni prostor omogućava prevoz dugih i većih predmeta, koji mogu sezati i preko glave saputnika, bez ograničavanja upotrebljivosti donjeg dela teretnog prostora.

DVE DIMENZIJE , TRI POGONA , DVE NAMENE

Potpuno novi „teretnjak“ Kangoo Van će biti dostupan udve dužine, opremaće se ručnim i automatskim menjačem, a pokretaće ga dizel, benzinski i električni motori. Njegova korisna zapremina će biti od 3,3 do 3,9 m³ u standardnoj i od 4,2 do 4,9 m³ u dugoj verziji.

Putnički Kangoo će biti malo elegantniji, ponudiće prostranu „kombinovanu“ unutrašnjost sa pet sedišta i dovoljno mesta za prevoz prtljaga (naravno, uklanjanjem zadnjeg reda sedišta i on će moći da bude mali „kamionet“). Cilja na zadovoljavanje potreba dinamičnih porodica, ali će ponudom pametnih modularnih funkcija ispuniti zahteve profesionalnih kupaca – „malih“ privrednika, administracije, lokalnih vlasti, udruženja, svima kojima je ovakvo vozilo putujuća kancelarija.

VIŠE ELEKTRONSKIH POMOĆNIKA

Kangoo Van i Kango će se opremati multimedijalnim sistemom Renault Easy Link sa velikim LCD ekranom u boji  osetljivim na dodir. I dok će on biti u funkciji informisanja i zabave, jedna inovacijama izdvaja se svojom avangardnošću i praktičnošću – to je digitalni unutrašnji retrovizor sa pogledom unazad. Ovaj novi homologovani sistem pruža dobru vidljivost onoga što se dešava iza vozila, što je posebno dobrodošlo u verzijama kombija bez zadnjih stakala. Ostali sistemi za pomoć u bezbednosti uključuju kočionu asistenciju „obuzdavanja“ zaljuljane prikolice (Trailer Swing Assist) i napredno aktivno kočenje u slučaju nužde (AEBS).

EXPRESS ZA SKROMNIJE PLATEŽNE KUPCE

Druga dva vozila, pod komercijalnim nazivom Express, biće cenovno pristupačnija, manja po dimenzijama i s drugačijom, ali svakako novom unutrašnjošću. Na Starom kontinentu će se prodavati samo teretni Express Van, dok će kombi (Express) biti dostupan na vanevropskim tržištima.

Kabina teretne verzije Expressa će imati 48 litara skladišnog prostora, dok će zapremina teretnog prostora biti od 3,3 do 3,7 m3. Obe verzije modela Express će se proizvoditi u Renaultovoj fabrici u Tangeru u Maroku, dok će Kangoo uobe verzije i dalje dolaziti sa proizvodnih linija velike Renaultove fabrike Maubeuge u Francuskoj i prodavati se i u Evropi i u drugim delovima sveta.

„TIRAŽ “ VEĆI OD ČETIRI MILIONA

Renault navodi da je na tržištu lakih komercijalnih vozila prisutan duže od 120 godina, da je evropski lider u prodaji kombija i monovolumena već dvadesetjednu godinu (od 1998-me), da je pionir i vodeći u prodaji električnih lakih teretnih vozila u Evropi – devetu uzastopnu godinu (sa skoro jednim od svaka dva prodata električna laka „teretnjaka“). Od 2011. godine Kangoo Z.E. je najprodavanije električno lako komercijalno vozilo na našem kontinentu sa više od 50.000 do danas isporučenih jedinica. Renomirani francuski gigant najavljuje da će čitav asortiman kombija i monovolumena „elektrifikovati“ do 2022. godine.

A iz statistike modela Kangoo tek nekoliko značajki: od 1997-me, kada se pojavila prva generacija, u Evropi i svetu prodato je više od četiri miliona ovih vozila. Kangoo prve generacije se proizvodio od 1997. do 2003, od 2001. do 2003. u prodaji je bila verzija Kangoo 4×4, od 2003. do 2005. tržištu je ponuđen u redizajniranom ruhu, od 2005. do 2008. imao je temeljnije promenjen izgled, od 2008. do danas „nastupa“ u sasvim drugačijem obliku – zadržao je osnovnu siluetu, ali je karoserija oblija i šira, a motorizacija uzorno napredna, posebno njegov dizel 1.5 dCi u više varijanti.

Partneri

Najpopularnije