Avgust 2020

Tema broja: Drumski transport - "Menadžment upravlja situacijom, ne situacija menadžmentom" - Intervju: Mišo Božić, Delamode Balkans; Budućnost...

Prvi MAZ na struju

Beloruski MAZ, po kamionima i autobusima dugo poznat i u Srbiji, razvio je prvi električni kamion u istoriji – i svojoj i države u kojoj je nastao. Namenjen je za prevoze u urbanim uslovima, a prvi put prikazan početkom oktobra u Minsku, na 23. međunarodnoj izložbi tehnologija i inovacija u industriji TECHINNOPROM.

Električni kamion MAZ-4381E0 ima ukupnu masu od 12.500, a nosivost od 5.700 kg. Autonomija s potpuno napunjenim litijumskim baterijama od 160 Ah je do 100 km, ali je predviđeno da se na zahtev kupca ugrađuju i baterije većeg kapaciteta – za veću autonomiju. Radni napon je 570 V, za punjenje se koristi punjač s jednosmernom strujom. Kamion je opremljen asinhronim vučnim motora snage 70 kW s vodenim hlađenjem. Snaga se na zadnju osovinu prenosi posredstvom dvostepenog menjača s elektronskom kontrolom promene stepena. MAZ-ov prvenac postiže maksimalnu brzinu od 85 km/h.

U kabini mogu da se voze i dva saputnika. Opremljena je udobnim sedištima, centralnim zaključavanjem, električnim podizačima stakala i elektro podesivim retrovizorima, multifunkcionalnim kolom upravljača sa servo mehanizmom, dok su na stubovima vetrobranskog stakla monitori koji prikazuju sliku sa kamera ugrađenih na spoljnim retrovizorima. Za beloruske navike neobično je i to što se vrata mogu otključavati bez ključa!

Kamion je opremljen tovarnim sandukom s ceradom i zadnjim vratima. Dužina tovarne platforme je 6.150, širina 2.480 mm, visina 2.550 mm.

Partneri

Najpopularnije