Jun 2021

Tema broja: Drumski transport i komercijalna vozila - Veći, praktičniji, efikasniji, inteligentniji - 100% CADDY; Umor vozača u...

Promena kao konstanta za uspeh

Pandemija korona virusa donela je velike izazove za celokupnu privredu, uključujući i sektor transporta i logistike koji je postao izuzetno značajan za funkcionisanje društva u novonastalim okolnostima. Usled promena u načinu života, došlo je do i promena u tražnji u mnogim oblastima poslovanja.

Da bi kompanije održale svoju poziciju na tržištu, neophodno je bilo da prihvate trendove, prepoznaju promene, i prilagode se novim potrebama svojih klijenata. Pandemija je sa sobom donela pojačanu potrebu za fleksibilnošću, razvoj B2C poslovanja, a e-trgovina i digitalizacija postale su deo svakodnevice.

Uprkos brojnim nepoznanicama, kompanija Gebrüder Weiss jedna je od onih koja je uspela da svoje poslovanje održi na visokom nivou i nastavi da bude pouzdan partner svojim klijentima pružajući usluge visokog kvaliteta. Gebrüder Weiss uspeo je da sve svoje lokacije širom sveta održi potpuno operativnim, a u Srbiji ova kompanija trenutno realizuje 380.000 pošiljki godišnje uz pomoć više od 250 zaposlenih na 3 lokacije, koje se prostiru na ukupnoj površini od 40.000 m². Za njih, 2020. je bila godina velikih izazova i promena, ali i godina pridobijanja novih klijenata, ulaganja u zaposlene, ostvarenja budžetskih ciljeva i postizanja boljih tržišnih performansi.

„Svakoga dana težimo tome da zajedničkim snagama ojačamo našu poziciju na tržištu. Želimo da Gebrüder Weiss bude brend prepoznatljiv po svojim vrednostima koje neguje: nezavisnost, održivost, posvećenost i izvanrednost usluge, a svakodnevno zalaganje i izuzetni rezultati naših zaposlenih doprinose ostvarenju tog cilja“, poručuje Roland Raith, koji se već godinu dana nalazi na poziciji generalnog direktora ove kompanije u Srbiji.

Iako je došlo do značajnih promena u njihovom poslovanju, fokus na klijente i pružanje najbolje moguće usluge ostalo je konstanta. Da bi to ostvarila, kompanija se fokusirala na osnovne procese, obezbeđivanje neometanog lanca snabdevanja i implementaciju neophodnih inovacija.

Jedan od najznačajnijih trendova koji je kompanija Gebrüder Weiss prepoznala i uspešno implementirala je digitalizacija, a prva digitalna rešenja u ovoj kompaniji usvojena su i pre početka pandemije. Danas, Gebrüder Weiss svoje digitalne usluge koristi kako bi klijentima obezbedio transparentnost, kvalitetniju i bržu komunikaciju. Pored toga što koristi najnovija IT rešenja, kompanija pruža i rešenja dizajnirana u skladu sa zahtevima i logističkim potrebama klijenata, kao i brojne e-usluge. Njihovi klijenti imaju pristup savremenoj digitalnoj platformi na kojoj se nalaze sve relevantne informacije o porudžbinama, zalihama, istoriji naloga. Putem ove platforme, klijent može podneti zahtev za neobavezujuću ponudu za transport, ili dobiti informacije o cenama putarina u određenoj oblasti. U cilju daljeg unapređenja komunikacije sa klijentima, Gebrüder Weiss razvija i myGW portal za klijente koji na jednom mestu nudi sve digitalne usluge, uz strukturu koja je individualno prilagođena svakom klijentu. Ova platforma će srpskom tržištu biti predstavljena najkasnije sredinom 2021. godine.

Pored toga što prihvatamo nove trendove i cenimo benefite digitalizacije, nastavljamo da negujemo lični kontakt sa klijentima koji je jedan od ključnih elemenata našeg poslovanja.

Kompanija očekuje da će sledeća godina doneti nove izazove, a njihova strategija je da fokusom na ekonomsku, ekološku i socijalnu održivost, nastave da pružaju visok nivo kvaliteta i dalje jačaju svoju poziciju na domaćem tržištu.

Investicije u 2021. godini

U planu za 2021. godinu je investiranje čak 350.000 evra u infrastrukturu u Srbiji čime ćemo obezbediti još bolje uslove za zadovoljenje potreba naših klijenata, a naše poslovanje učiniti još konkurentnijim i efikasnijim.

Partneri

Najpopularnije