Povećana nosivost Ford Transita

Za kraj novembra Ford je najavio početak prodaje dve verzije „najpotentnijeg“ Transita namenjenog evropskim kupcima: furgon i mali kamionet s ukupnom masom od pet tona će, po teretnim mogućnostima, biti najspobnija vozila ove familije u njenom pedesetpetogodišnjem prisustvu na Starom kontinentu. Korisna nosivost furgona u verziji L4, sa najvišim krovom i međuosovinskim rastojanjem od 3.750 mm, u novom izdanju iznosi 2.383 kg, što je 267 kg više nego na do sada najvećoj varijanti 470 L4. U sličnom odnosu raste i korisna nosivost kamioneta – maksimalna nosivost šasije s kabinom je 2.866 kg, a ako se kupac opredeli za fabrički ugrađen ravan tovarni sanduk s aluminijumskim stranicama mali teretnjak će moći da prevozi do 2.558 kg tereta.

Za povećanje nosivosti i ukupne mase zaslužne su promene pre svega na osovinama. U evropske Transite će se ugrađivati i zadnja pogonska osovina koja podnosi opterećenje do 3.500 kg, već afirmisana u severnoameričkim verzijama Transita i ojačana prednja osovina, koja sada može da prihvati opterećenja do 2.100 kg (dodatnih 225 kg nosivosti u odnosu na standardnu verziju). Uporedo s ugradnjom novih osovina obavljena su unapređenja u oslanjanju, ojačana je struktura donjeg i gornjeg dela karoserije i pomoćnih uređaja, a i povećana snaga zadnjih kočnica.

Karoserija furgona u osnovi ostaje nepromenjena: u verziji L4 ima korisnu zapreminu od 15,1 m3 i lako prihvata pet euro paleta. Zahvaljujući otvoru ispod suvozačkih sedišta, u tovarni prostor mogu da uđu predmeti (cevi, daske, merdevine…) dužine do 4.217 mm. Bez promena su i gabariti i konfiguracija šasija s kabinom, koje su fabrički prilagođene različitim vrstama nadgradnji. Povećanje korisne nosivosti su, zapravo, posredno inicirali brojni nadgrađivači (165 ih je u 13 država koji ispunjavaju Fordove standarde proizvodnje, kontrole kvaliteta i korisničke podrške), jer su im za konverzije namenjene komunalnim i građevinskim poslovima, interventnim/hitnim službama i javnom prevozu potrebna podvozja s većom nosivošću.

Petotonske furgone i kamionete u prvo vreme će pokretati proveren Fordov dvolitarski dizel motor EcoBlue sa 170 PS i 390 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji se na zadnje pogonske točkove prenose posredstvom šestostepenog ručnog menjača. Kupci će opciono moći da se opredele i za novi desetostepeni automatski menjač, za koji Ford tvrdi da je vodeći u klasi.

Po prelimiranim fabričkim testiranjima, po NEDC protokolu, petotonski Transit furgon sa desetostepenom automatskom transmisijom prosečno troši 7,3 l/100 km dizela uz emisiju CO2 od 193 g/km (11,6 l/100 km, 305 g/km CO2 po WLTP protokolu).

Partneri

Najpopularnije