Optimizacija, unapređenje i uspeh – rezultat izbora pravih alata

Izbor softverskih i hardverskih rešenja koja ćemo koristiti u cilju unapređenja logističkih procesa, često je vrlo nezahvalan, jer su sistemi koje želimo da implementiramo neretko nekompatibilni sa onima koje već posedujemo ili ne obuhvataju ceo spektar logističkih procesa koje želimo da unapredimo. Da li bi jedan sveobuhvatni alat mogao da reši ovakve probleme?

Na tržištu regiona postoje brojna rešenja koja unapređuju pojedinačne logističke procese i većina ih je manje ili više uspešno implementirana u kompanije, međutim, retkost je pronaći sistem integratora koji može da optimizuje i unapredi pun krug logističkih procesa – od planiranja do izveštavanja.

ZAŠTO JE TO PREZAHTEVAN ZADATAK?

Jedan od najčešćih razloga zbog kojeg kompanije koje nude softverska i hardverska rešenja ne pokrivaju širok spektar logističkih procesa je taj što je digitalizacija i korišćenje naprednih tehnologija u cilju optimizacije i unapređenja, “zanat” modernog doba. Kada ovo kažemo, mislimo na to što pre nekoliko decenija nije bilo mnogo onih koji su na tržištu regiona imali ovakve ambicije i onih koji su već tada mogli da sagledaju buduće potrebe logističke industrije. Najčešće su to delatnosti mladih ili startap kompanija koje još nisu stekle dovoljno iskustva i znanja, da bi mogle da se specijalizuju za optimizaciju i unapređenje više različitih logističkih procesa. Drugi razlog leži u tome što su sistem integratori često limitirani licenciranim softverima koji imaju smanjenu fleksibilnost u odnosu na one kompanije koje su same razvile kod i imaju mogućnost da se prilagode zahtevima različitih industrija, pa i klijenata.

DA LI POSTOJE KOMPANIJE IZ REGIONA KOJE MOGU DA ODGOVORE NA KOMPLEKSNE ZAHTEVE OPTIMIZACIJE I UNAPREĐENJA ŠIROKOG SPEKTRA LOGISTIČKIH PROCESA?

Nema mnogo kompanija koje bi mogle da pruže adekvatan odgovor na pitanja poboljšanja procesa od pristigle porudžbine, preko pakovanja i otpreme robe, optimizacije ruta, praćenja vozila, do dostave i analize. Ako zadamo još i “filter” da imaju mogućnost da prilagode svoja rešenja različitim industrijama, da su sistem razvile “inhouse” i da proizvode i hardvere koji se koriste za poboljšano funkcionisanje logističkih procesa, dolazimo do vrlo malog broja kompanija.

Jedna od onih koje mogu da ispune takve zahteve je kompanija Artronic, osnovana 1990. godine u Zagrebu. Glavni proizvod ove kompanije je sistem kakav smo tražili – SkyTrack. Ovaj sistem čini skup povezanih hardverskih i softverskih rešenja namenjenih za punu integraciju u operativne mobilne procese srednjih i velikih kompanija. U cilju detaljnog predstavljanja ovog sistema, za koji smo utvrdili da može da odgovori na kompleksne zahteve koje smo postavili, kontaktirali smo predstavnika Artronic-a za Srbiju, Ivana Veljovića.

„SkyTrack je sistem koji pruža poslovanje u pokretu. Moderan sistem koji zamenjuje papir i olovku i može značajno smanjiti administrativnu opterećenost uvođenjem digitalnih rešenja
u poslovnim procesima. Artronic, uz softvere i hardvere koje proizvodi, u ponudi ima i nekoliko modula koji se mogu instalirati kod korisnika i povezati u SkyTrack jedinstveni sistem. To su SkyTrack Logistika za optimizaciju ruta dostave, SkyTrack Commercial za optimizaciju ruta komercijalista, SkyTrack VPP za administrativno vođenje flote, SkyTrack EcoDrive, SkyTrack Track & Trace, SkyTrack Dashboard, SkyTrack Paperless delivery, Ekspertni sistem učenja SkyTrack AI (Artificial intelligence). U dogovoru sa korisnikom moguće je povezivanje sa poslovnim sistemima SAP/ERP/WMS, preuzimanje podataka u
SkyTrack i korišćenje jednog ili više modula SkyTrack sistema i izveštavanja. Do sada je SkyTrack sistem implementiran u preko 100 preduzeća u regiji što pokazuje da SkyTrack sistem ima višestruku primenu u poslovnim procesima. Ono što ga izdvaja od ostalih sistema je višedecenijsko prisustvo u regionu i stalna inovativnost u pružanju usluga.“ – rekao je Veljović.

Artronic
www.artronic.hr
ivan.veljovic@artronic.net
+381 63 335 786

 

Možda Vas interesuje još:

 

Partneri

Najpopularnije