OBB Rail Cargo Group otvara novu filijalu u Srbiji

Beč, 13.1.2023. – OBB Rail Cargo Group (RCG) otvorio je novu filijalu u Beogradu. Otvaranjem Cargo Carrier – Southeast d.o.o. Srbija je postala 13. zemlja u Evropi u kojoj RCG nudi održivi železnički transport sa sopstvenim kadrom i lokomotivama. Nova filijala u Srbiji uglavnom će pružati tranzitne usluge između Turske i Centralne i Jugoistočne Evrope, čime će se ojačati tržišna pozicija RCG-a u Turskoj.

„Kao održiva logistička okosnica evropske privrede, sada smo u mogućnosti da srpskim industrijskim kompanijama ponudimo efikasnu i održivu vezu sa našom mrežom (TransNET). Pored prednosti u vidu troškova i povećanog kvaliteta, transport železnicom u 13 zemalja takođe nudi veći stepen fleksibilnosti. To znači, da sada možemo da prevozimo do Turske na dve alternativne rute – preko Rumunije i preko Srbije, kako bismo bili otporniji na infrastrukturna ograničenja, izjavio je izvršni direktor RCG Klemens Forst.

Ogroman potencijal za privredu maksimalnu zaštitu životne sredine

Veza sa Turskom ima ogroman potencijal za održiv i klimatski prihvatljiv železnički transport. U ovom trenutku spoljna trgovina u Turskoj još uvek u velikoj meri zavisi od drumskog transporta, dok transport robe železnicom trenutno iznosi 1% izvoza iz Turske. Osnivanjem kompanije u Srbiji, RCG obezbeđuje da se železnički transport u Jugoistočnoj Evropi širi i samim tim postaje pristupačniji.

Rail Cargo Group: odeljenje za teretni transport OBB-a

Kao vodeća železnička kompanija u Evropi, RCG ulaže u razvoj industrije, tokom 365 dana u godini – 24h dnevno, širom Evrope i širom Azije. Prisutni su u 17 zemalja širom sveta, a zahvaljujući njihovim logističkim ekspertima kojih do sada ima 5.755 iz 34 zemlje, 463.000 vozova godišnje, odnosno 1.270 dnevno, stiže do svojih odredišta bezbedno. Kompanija Rail Cargo Group, čije je centralno sedište u Austriji, godišnje preveze 94 miliona neto tona tereta. Modalni udeo od 28% ukupnog tržišta tereta u Austriji čini ih najboljim u Evropi.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije