Jun 2021

Tema broja: Drumski transport i komercijalna vozila - Veći, praktičniji, efikasniji, inteligentniji - 100% CADDY; Umor vozača u...

Novi gradski kamion – PIAGGIO PORTER NP6

Usred još nezaustavljene pandemije korona virusa – mala revolucija u svetu dostavnih vozila: čuveni italijanski proizvođač skutera, motocikala, ali još čuveniji po tro i četvoroosvinskim minijaturnim „teretnjacima“, krajem januara je predstavio sasvim novu generaciju malih gradskih „kamiona“, Piaggio Porter NP6.

Neprolaznu slavu donela joj je legendarna Vespa – „osa“ je već 75 godina sinonim za skuter, nekada statusni simbol, danas dvotočkaš koji uspešno egzistira i u okruženju brojne, surove konkurencije. Ali, na Apeninskom poluostrvu i u mnogim delovima planete Vespin „roditelj“, kompanija Piaggio, jednako je poznata i po malom komercijalnom vozilu s tri točka Ape, koje je u proizvodnju ušlo dve godine iza Vespe – 1948. i na linijama velike fabrike u Pontederi (u blizini jednog od italijanskih, širom sveta poznatih gradova – Pize), ostao sve do 2013. Ape još nije otišao u istoriju, već je samo promenio lokaciju – sada se proizvodi u Indiji (za tamošnje i druga svetska tržišta) i ko zna koliko će još potrajati: sazdan je, naime, na originalnom konceptu kompaktno-univerzalno-jeftino. Unapređujući ovu „formulu“, grupa Piaggio je 1992. proizvodni program proširila još jednim minijaturnim „teretnjakom“, kamionetom na četiri točka, Porter, koji ima pretenzije da ispiše novo poglavlje u istoriji poznate kompanije.

„NOSAČ“ S NOVIM POTENCIJALIMA

U trenutnoj „suši“ sasvim novih komercijalnih vozila, šesta generacija modela Porter (u prilagođenom prevodu s francuskog – nosač) pravo je i, naravno, dobrodošlo osveženje. NP6 je „porastao“ u svim proporcijama i karakteristikama, a i osnažio pa se još više primakao malim gradskim venovima i lakim teretnjacima ukupne mase do tri tone. Ipak, svojim i dalje kompaktnim dimenzijama, ostaje neprevaziđen za mnoge urbane operacije, pre svega za prevoze u komunalnim, uslužnim i interventim delatnostima.

Piaggio Commercial (deo grupe Piaggio) će ga, kako uverava, ponuditi u čak 1.400 različitih varijanti; s četiri međuosovinska rastojanja (2.650 i 3.070 mm s jednostrukim zadnjim točkovima i 3.000 i 3.250 mm s dvostrukim); s dužinama od 4.215, 4.545, 4.815 i 5.095 mm; širinama 1.600 (s jednostrukim zadnjim točkovima i 1.800 mm s dvostrukim) i jednakim visinama – 1.840 mm. Sa spoljnim, porasle su i dimenzije tovarnih sanduka: dužine su 2.200, 2.530 i 2.800 mm u verzijama s jednostrukim točkovima, odnosno 2.530, 2.800 i 3.080 mm u varijantama s udvojenim zadnjim točkovima, širine su 1.680, odnosno 1.800 mm. Budući vlasnici će se najviše obradovati povećanoj korisnoj nosivosti, koja, u zavisnosti od varijante, iznosi od 930 do 1.610 kg. U svakoj od kombinacija, ukupna masa ne prelazi 2.800 kg, što znači da se novim „gradskim kamionom“ može upravljati dozvolom
B kategorije.

NOVI „KOMBINOVANI “ MOTOR

Porter NP6 pokreće novi, za 30 odsto snažniji CombiFuel motor s Euro6d sertifikatom, koji sagoreva benzin u kombinaciji s tečnim naftnim gasom (propan-butan, TNG) ili komprimovanim zemnim gasom (metan, CNG). Najmanje ekonomičan i ekolološki najmanje podoban je kada vozi samo na benzin, pa je zbog toga fabrički prilagođen da se benzinom „napaja“ samo dok se zagreje, a da se onda aktivira sistem za ubrizgavanje TNG-a ili CNG-a. Zbog toga se, shodno pretežnoj nameni, odnosno potrebama korisnika, NP6 oprema s dva različita rezervoara za gas: Short Range -namenjen isključlivo prevozimai u gradskim uslovima koji se puni CNGom (ima manju autonomiju s jednim punjenjem, ali je metan ekonomičniji i ekološki prihvatljiviji) i Long Range – puni se TNG-om pa omogućava upotrebu i na dužim relacijama, jer se s auto-gasom prelazi više kilometara s jednim punjenjem.

Novi motor je potpuno aluminijumski redni četvorocilindraš, s četiri ventila po cilindru, dva bregasta vratila u glavi, radne zapremine 1.498 cm3; kada sagoreva samo benzin snaga mu je 78 kW (106 KS) a maksimalni obrtni moment 136 Nm; kada se koristi kombinacija benzin-TNG snaga je 75 kW (102 KS) a obrtni moment 132 Nm, dok kombinacija benzin- NG generiše maksimalnu snagu od 68 kW (92 KS) i 118 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Novi Porter se nudi i s izlazom snage (PTO) za pokretanje raznih pomoćnih uređaja i alata snage 16 kW (na motoru ili menjaču). Oprema se petostepenim ručnim menjačem, a kupac može da bira i dve varijante diferencijala na zadnjem pogonskom mostu, sa standardnim ili niskim prenosnim odnosom. Prednja osovina nosivosti do jedne tone ima McPherson nezavisno oslanjanje, zadnja osovina je kruta, nosivosti do 2.200 kg, s
dvostrukim lisnatim oprugama.

NOVA KABINA, MNOŠTVO BEZBEDNOSNIH POMOĆNIKA

Novajlija iz Pontedere je dobio prostraniju, modernije oblikovanu i udobniju kabinu, u kojoj je, osim za vozača, mesto za još jednog saputnika. Mada je ovo mali teretnjak, dizajnirana je i opremljena s italijanskim smislom za lepo i udobno. U katalogu je pet nivoa opreme: Start, Plus, Top, HD i HD Top, a u specifikaciji klima-uređaj, digitalni radio, Bluetooth povezanost, USB priključci, električno podešavanje retrovizora itd. Vazdušni jastuk za vozača se serijski ugrađuje u sve verzije, dok opremljenost drugim sistemima i uređajima aktivne i pasivne bezbednosti zavise od želje i finansijskih mogućnosti kupca, pa se u konačnoj specifikaciji mogu naći ESP (elektronska kontrola stabilnosti), ABS (sprečavanje
blokade točkova pri kočenju), ASR (sprečavanje proklizavanja pogonskih točkova), EDB (elektronska raspodela sile kočenja), TCS (elektronska blokada diferencijala), TSM (stabilizacija prikolice), ARP (sprečavanje prevrtanja selektivnim kočenjem), ECALL (automatski poziv interventnim službama u slučaju nesreće) itd.

Na virtuelnoj premijeri u Milanu, predsednik i izvršni direktor Piaggio grupe, Roberto Colaninno, saopštio je da će startna cena za NP6 u verziji benzin-TNG biti nešto veća od 15.000 evra – ne precizirajući da li to važi samo za domaće, talijansko ili i za ostala tržišta u Evropskoj uniji.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije