Avgust 2021

  Tema broja: Informacioni sistemi u logistici i transportu - 10 razloga zašto je digitalna transformacija neophodna u logistici;...

Novi EU propis: Čvršća zaštita od podletanja pod priključna vozila

Od 1. septembra svi proizvođači novih priključnih vozila u Evropskoj uniji biće u obavezi da na zadnji deo vozila ugrađuju nove, čvršće i u odnosu na podlogu niže prečage za zaštitu od podletanja u slučaju sudara od pozadi. Uvođenje novog „branika“ zasnovano je na izmeni direktive EU UN/ECE-R 58 AS 03. Izmena je inicirana nemačkom temeljnom studijom o istraživanju nesreća GIDAS (German In-Depth Accident Study), prema kojoj 60 odsto svih udara automobila u zadnji deo solo kamiona i priključnih vozila (poluprikolica ili prikolica) završava fatalno. Nova direktiva zahteva do dva puta povećanje apsorpcije sile udara, veću dužinu prečage i smanjenje maksimalne udaljenosti od površine podloge – sa 550 na 450 mm.

Da bi ispunio nove zahteve, jedan od tri najveća proizvođača priključnih vozila u Evropi – nemački Krone je razvio novu generaciju zaštitnika, s primarnim ciljem da se smrtonosni ishodi smanje do 78 odsto, a ozbiljne ozlede do 49 odsto u sudarima kada putnički automobili naleću na zadnji deo poluprikolice ili prikolice. Upotrebljeni su ne samo otporniji sitnozrnasti čelici velike čvrstoće sa većim debljinama, već je i potpuno redizajniran čitav sklop zadnjih zaštitnih prečaga.

Modularni sistem je u ponudi još od početaka marta za familije Profi Liner, Mega Liner, Cool Liner i Dry Liner, kao i za prikolice koje prevoze smenjive nadgradnje. Nova zaštita od podletanja se oslanja na šrafljene umesto zavarenih spojeva; izmenjen je sistem njenog oslanjanja, nova zaštitna greda je pocinkovana, dodatno katodno obojena (KTL) i na kraju premazana prahom i na taj način maksimalno zaštićena od korozije; znatno je olakšana naknadna ugradnja opcionih dodatnih delova, kao što su zaštitnih i ECE znakovi, svetlosna oprema za noćno parkiranje; u slučaju oštećenja, novu zaštitnu gredu je lakše popraviti, a isporuka rezervnih delova je logistički jeftinija, brža i pouzdanija zahvaljujući smanjenom broju delova.

Međutim, veća sigurnost ima svoju cenu: na primer, masa novih zadnjih štitnika standardne gradnje povećava se u proseku za oko 22 kg, a, zbog većih dimenzija i upotrebe kvalitetnijih materijala, cena ove opreme je veća počev od 200 evra – u zavisnosti od modela i opreme. Osim toga, „pogođene“ su i neke vozne karakteristike: pošto je propisana 100 mm manja udaljenost od podloge, zadnja zaštitna greda je izložena povećanom riziku od kontakta, što može imati negativan efekat, na primer, u trajektnom saobraćaju – zbog toga, Krone na novim gredama nudi opcionalne klizne trake.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije