Nova kontejnerska prikolica iz Schmitz Cargobulla

Uprkos ozbiljnim izazovima s kojima se zbog pandemije Covid-19 suočava kompletna, a posebno industrija komercijalnih vozila, najveći evropski proizvođač poluprikolica, prikolica, smenjivih i klasičnih nadgradnji, nemački Schmitz Catgobull 2021. je započeo s nekoliko noviteta koji znatno proširuju inače šaroliki asortiman. Na temelju procena da na našem kontinentu intermodalni transport postaje sve važniji vid prevoza, kako zbog rastuće gustine saobraćaja i s njom povezane emisije štetnih gasova, tako i zbog zahteva brodskih i železničkih prevoznika za održivom logistikom, kompanija je pre dve godine u ponudu vratila najpre poluprikolice za prevoz kontejnera i smenjivih boks nadgradnji, a sada su u programu ponovo i dve prikolice za istu namenu.

Jedna od njih je ona s klasičnom rudom, oznake A.WF za prevozkontejnera od 20 stopa klasičnog tipa, nosivosti 14,5 tona. Kao i većina drugih priključnih vozila ovog proizvođača, nastaje po modularnom principu – korišćenjem zajedničkih komponenti
koje se ugrađuju u široku paletu poluprikolica i prikolica. Oprema se ROTOS osovinama (sopstvene proizvodnje), na zahtev kupca šasija se od korozije može zaštiti dugovečnijim postupkom toplog pocinkovanja, a uz doplatu se nudi i dodatna oprema. Recimo, na tom spisku su zadnja zaštita od podletanja, dok se ispod rama šasije mogu ugraditi bočni nosač rezervnog točka i plastična kutija za alat, dokumenta ili druge sitnije predmete. Kontejnerska prikolica A.WF se proizvodi na novoj lokaciji Schmitz Cargobulla – u mestu Michalovce, na istoku Slovačke – na pola put između Košica i granice s Ukrajinom.

Partneri

Najpopularnije