Nemačka kaznila rumunski kamion sa 21000 evra

Nemačka policija odredila je drakonsku kaznu rumunskom prevozniku ističući kako se je to poruka svima koji manipulišu tahografom.

Nemačka policija je zaustavila rumunski kamion na autoputu između Hanovera i Duisburga i, nakon što su posumnjali na manipulaciju tahografom kamion je odvezen u ovlašćeni servis gde su njihove sumnje i potvrđene. Ustanovljeno je kako je u vozilo ugrađen uređaj pomoću kojeg se može manipulisati radom tahografa. Vozač uz pomoć prekidača može uključivati i isključivati uređaj.

Zbog manipulacije tahografom, uz pomoć napredne tehnologije, kompanija će morati platiti kaznu od 21.000 evra, čemu treba dodati i troškove skidanja uređaja, odnosno, dovođenja kamiona u zakonski ispravno stanje. Osim što je morao napraviti prinudnu pauzu od četiri dana, vozač je morao platiti i kaznu od 350 evra jer je ustanovljeno da je vozio brzinom od 118 km/h, pa će posle ovoga, verovatno, i vozači i prevozničke kompanije 2 puta razmisliti pre nego što manipulišu radom tahografa – pogotovo na nemačkim putevima…

Partneri

Najpopularnije