Avgust 2021

  Tema broja: Informacioni sistemi u logistici i transportu - 10 razloga zašto je digitalna transformacija neophodna u logistici;...

Nelt značajno povećao kapacitete svog Intermodalnog terminala

Kompanija Nelt investirala je dva miliona evra u povećanje kapaciteta svog intermodalnog terminala u Dobanovcima, čija je upotrebna površina proširena na 30.000m². Unapređenja su otvorila mogućnost za prijem i odlaganje 1.500 punih i 5.000 praznih kontejnera. Kupovinom drugog Reach Steckera za manipulaciju kontejnerima, kompanija je značajno povećala operativnost i efikasnost svojih operacija.

„Zahvaljujući odličnoj lokaciji, efikasnim procesima i tehničkim i tehnološkim prednostima, naš terminal je prepoznat kao logistički hab Balkana. Poslednjom investicijom od dva miliona eura povećali smo kapacitete kako bismo svojim klijentima pružili optimalnu uslugu“, istakao je Vuk Mijanović, menadžer lanca snabdevanja kompanije Nelt.

Trenutno, terminal kompanije Nelt je redovnim, nedeljnim linijama povezan sa lukama Rijeka, Bar i Pirej. Od početka rada, 2016. godine, intenzitet intermodalnih tokova raste, a kompanija je ostvarila partnerstva sa vodećim svetskim pomorskim i transportnim kompanijama kao što su Cosco, CMA-CGM, Maersk, itd.

Partneri

Najpopularnije