Nelt implementira softver ROUTE HORIZON

Početkom implementacije softvera Route Horizon, nastalog na osnovama pilot projekta realizovanog prošle godine, kompanije Nelt i Infora ozvaničile su saradnju krajem juna 2020.

Reč je o sistemskom rešenju za sinhronizovano planiranje prodaje i dostave. Ovaj projekat je deo strategije digitalizacije poslovnih procesa u kompaniji Nelt koji treba da omogući kontrolu troškova, usklađenost poslovanja i pravovremenu reakciju na tržišne zahteve, sve u cilju povećanja zadovoljstva kupaca. 

Nebojša Gvozdenović, CEO u kompaniji Infora, ističe da je rešenje primenjeno u Neltu prvo te vrste u regionu, a kada se uzme u obzir frekventnost snabdevanja i broj prodajnih mesta koje jedna distributivna kompanija opslužuje, prvo i u svetskim razmerama. Nenad Rakočević, zadužen za operativnu izvrsnost u Nelt Grupi, ističe da softver omogućava da se proces planiranja u segmentima prodaje i dostave posmatra kao jedna celina.

“Cilj su efikasniji procesi na operativno-taktičkom nivou kroz izračunavanje optimalnog broja prodavaca za realizaciju definisanog zadatka, automatizaciju u kreiranju terena prodavaca, generisanju njihovih planova i optimizaciju dostave robe do kupaca. Kompleksnom analitikom Route Horizona prate se eventualna odstupanja realizovanog čime se daje prostor za usklađivanje sa utvrđenim planom.”

Nebojša Gvozdenović, CEO u kompaniji Infora

O Neltu

Nelt, osnovan 1992. godine u Beogradu, danas je vodeća kompanija u regionu na polju distribucije robe široke potrošnje, duvanskih i farmaceutskih proizvoda, logističkih usluga i trade marketinga. Deo je Nelt Grupe, organizacionog sistema koji sa sedištem u Srbiji, povezuje 4.000 zaposlenih u 15 kompanija, na 11 tržišta u Evropi i Africi.

O Infori

Infora je osnovana 2010. godine kao softverska kompanija sa jakim R&D odeljenjem. Primarna delatnost je kreiranje sistema za planiranje i upravljanje u domenu transporta. Inforin brend Route Horizon – rešenje koje se implementira za Nelt. Najveći klijenti su im NIS, MK group, Mercata (sada ABV logistika).

Pročitaj još:

Partneri

Najpopularnije