Avgust 2021

  Tema broja: Informacioni sistemi u logistici i transportu - 10 razloga zašto je digitalna transformacija neophodna u logistici;...

Moderan logistički park po najvišim standardima

Prateći svoje strateške pravce razvoja i postavljene ciljeve, logistička kompanija Transfera objavila je početak izgradnje svog prvog logističkog centra (TLC 1), kao deo šireg projekta stvaranja Transfera logističkog parka (TLP). Izabrana lokacija nalazi se 30 km od Beograda i 20 km severno od Aerodroma Beograd, u naselju Novi Banovci, u neposrednoj blizini auto-puta E-75, na 4 km udaljenosti od budućeg intermodalnog terminala u Batajnici.

Površina prvog logističkog centra biće 30.000 m², od čega 3.000 m² kancelarijskog prostora u koje će biti preseljeno sedište kompanije, dok ostatak obuhvata skladišni prostor, kao i prateće prostorije za odmor i rekreaciju poput restorana, kafea i trim staze. Objekat će biti opremljen najsofisticiranijom tehnologijom za upravljanje skladišnim operacijama Warehouse management system-om (WMS), uz primenu najviših standarda FM globala, a kao jedan od prioriteta postavljeno je korišćenje obnovljivih izvora energije. Ukupna površina terminala od 50.000 m², na kojoj će se nalaziti TLC 1, biće u potpunosti kontrolisana primenom softverskih rešenja Yard management system (YMS) i Dock management system.

Trenutno je objekat u završnoj fazi izgradnje, gde se nakon radova na objektu spolja, izvode unutrašnji radovi na adaptaciji prostorija administracije i skladišnog prostora kao i uređenje saobraćajnica i zelenih površina oko objekta. Plan je da objekat bude u funkciji i operativan za svoje sadašnje i buduće klijente u februaru 2022. godine.

Realizacijom ovog projekta, iza čega stoji višegodišnji timski rad pun izazova, kompanija će potpuno ostvariti svoju misiju, a to je da pruži integrisanu logističku uslugu klijentima, uz inovativnost, posvećenost i efikasnu organizaciju, poštujući korporativne vrednosti i društvenu odgovornost.

Po ispunjenju misije, postavlja se konačan cilj – ostvarenje vizije kompanije koja se ogleda u postavljanju standarda i razvijanju logističke infrastrukture i zauzimanju liderske pozicije na regionalnom tržištu, uz osnovne principe održivog razvoja.

TRANSFERA
www.transfera.com
+381 11 414 98 27
srdjan.banovic@transfera.com
Savski nasip 7, Beograd

 

Možda Vas interesuje još:

 

Partneri

Najpopularnije