Maersk otvorio železničku liniju Kina – Turska

Povećana potražnja rezultirala je pokretanjem nedeljne teretne železničke linije između kineskog Ksiana i Izmita u Turskoj

Kompanija Maersk pokrenula je prvu liniju železničkog transporta od kineskog Ksiana do Izmita u Turskoj, a ova linija deo je Maersk interkontinentalne železničke mreže. Pored kraćeg vremena transporta, klijentima će omogućiti niz mrežnih opcija koje povezuju glavne lokacije u Kini i Turskoj sa širokim spektrom usluga pre i nakon dostavljanja tereta do terminala.

“Nakon što smo, pre tri godine, uspešno pokrenuli interkontinentalnu železničku uslugu iz Kine (ICR) za Evropu, primetili smo porast potražnje među našim klijentima za ovom konkretnom uslugom na različitim lokacijama širom Azije i Evrope”

rekao je Kasper Krog, direktor Interkontinentalne železnice u AP Moller – Maersk.

Zbog geografskog položaja Turske, jakog industrijskog sektora, kao i svih inicijativa koje je vlada preduzela za unapređenje železničke infrastrukture širom zemlje, odlučili smo da pokrenemo ICR u Turskoj, ne samo za one kompanije koje se nalaze u toj zemlji, već i one čije se poslovanje odvija između Azije i Evrope.

Ova usluga železničkog saobraćaja pogodna je za klijente u automobilskoj i tehnološkoj industriji u Turskoj, ali i one u drugim segmentima kojima je potrebna brza isporuka na tržište.

Zahvaljujući dobro povezanom železničkom sistemu širom zemlje, ICR svojim klijentima pruža veze do Crnog mora, Istočne Evrope i zemalja Južne Evrope preko luke Korfez u Izmitu, koristeći sporednu mrežu Sealand, podružnicu kompanije Maersk.

Usluga brzog železničkog saobraćaja biće dostupna na nedeljnom nivou – svakog utorka, navodi se u saopštenju kompanije Maersk.

Pročitaj još i:

Partneri

Najpopularnije