Lognet otkupio machine learning software, ulazi u Konzum i Mercator

Lognet d.o.o., najveći logistički integrator u regiji uspešno je završio akviziciju softvera Yard management od kompanije KnowIT, koja se bavi razvojem poslovnih aplikacija.

Lognet preuzima softver baziran na machine learningu, sa svom tehnologijom i cloud infrastrukturom, te brigu o dosadašnjim korisnicima.

Glavni proizvodi Logneta su zatvorene logističke mreže i yard management, i u regiji ima više od 400 korisnika. Akvizicija ovog softvera Lognetu donosi nove funkcionalnosti predikcije trajanja utovara i istovara pomoću machine learninga i dodatni iskorak u skladišne operacije maloprodajnih lanaca Konzum i Mercator.

Prilikom akvizicije Milan Ora, osnivač i direktor Logneta je izjavio: „Korisnici Logneta u celoj regiji moći će na jedinstvenoj Lognet platformi da rezervišu svoje utovare i istovare. To će dovesti do velikih ušteda i za naručitelje prevoza i za prevoznike, te do boljeg planiranja svih resursa celog lanca snabdevanja regije. Ovom akvizicijom Lognet će napraviti veliki iskorak u internacionalizaciji poslovanja, i dodatno osnažiti svoje prisustvo u maloprodajnim lancima.

Naši zaposleni u Hrvatskoj i Srbiji razvijaće nova znanja i veštine, učestvujući u razvoju vodećih kompanija svoje industrije.

Posebno se zahvaljujem kompaniji KnowIT, kao i stručnjacima iz Konzuma i Mercatora na svemu što su napravili u razvoju ovog softvera, čije funkcionalnosti će dodatno unaprediti postojeće Lognet Yard management rešenje“.

Lognetov softver koriste kompanije svih veličina za koordiniranje i optimiziranje transportno-logističkih poslova. Do 2026. godine drumski transport u Europi vrediće 431 milijardu eura prema izveštaju Transport Intelligence 2022. Pri tome je tržište regije među onima koja se najbrže oporavljaju nakon pandemije. Prema COVID Recovery Trackeru za 2026 (CRT26) ukupno tržište drumskog transporta biće 23.1% veće u 2026.-oj godini nego što je bilo 2019-te godine.

Partneri

Najpopularnije