Laka poluprikolica za univerzalni prevoz kontejnera

Početkom godine Krone je predstavio novu poluprikolicu za svestran prevoz kontejnera Box Liner eLTU 40 Light Traction, koja sopstvenom masom od 4,2 tone ovo vozilo svrstava u top grupu u svojoj klasi. To je postignuto upotrebom sitnozrnog čelika velike čvrstoće i okvira optimizovanog pomoću metode konačnih elemenata, bez kompromisa u robusnosti, što je provereno mnogo meseci u teškim testnim ciklusima.

Krone Box Liner eLTU 40 Light Traction se brzo i lako može prilagoditi transportu jednog ili dva kontejnera od 20 stopa, kontejnera od 40 ili 45 stopa. Zbog kratkog međuosovinskog razmaka od 7.470 mm, čak se i teški kontejneri mogu prevoziti dvoosovinskim tegljačem u skladu sa propisima – bez preopterećenja pogonske osovine. U državama s većom dozvoljenom bruto masom, mogu se prevoziti čak i kontejneri od 40 ili 45 stopa koji s poluprikolicom imaju ukupnu masu od 34 tone. U kombinovanom transportu, s ukupnim opterećenjem poluprikolice od 27 t, kontejner do 20 stopa pomeren sasvim unazad može imati masu od skoro 28 tona. Opciono, Box Liner eLTU 40 takođe može biti opremljen za
transport kontejnera od 20 stopa smeštenog u sredini, uključujući kontejnere-cisterne, kao i kontejnera od 30 stopa.

Uz opcionalnu upotrebu prednjeg i zadnjeg produžetka (Box Liner eLTU45) na istom međuosovinskim rastojanju od 7.470 mm, takođe se mogu prevoziti i kontejneri od 45 stopa. Zbog kratkog međuosovinskog rastojanja, rizik od preopterećenja pogonske osovine teškim kontejnerima od 45 stopa je znatno manji nego s uobičajenim šasijama za ovu namenu s približno osam metara međuosovinskog rastojanja.

Renomirani nemački proizvođač uverava da lagani dizajn nove kontejnerske poluprikolice omogućava uštedu goriva od približno 0,5 l/100 km u poređenju sa klasičnim šasijama od pet tona. S prosečnom eksploatacijom, ona brzo donosi uštedu veću od 700 evra godišnje.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije