Iznajmljivanje mobilnih računara

Rešenje za sezonske pikove, period tranzicije između novog i starog softvera, za popise maloprodajnih objekata i skladišta, popis osnovnih sredstava i mnoge druge situacije kada su Vam potrebni mobilni računari, a nemate ih, ili broj koji imate nije dovoljan.

Magacinsko poslovanje je danas praktično nezamislivo bez WMS softvera i mobilnih računara. Na polju mobilnih računara dugo se nije dešavalo ništa uzbudljivo, sve dok, pre nekoliko godina, nije otpočeo veliki tehnološki skok: gašenje starih „Windows CE“ i „Windows mobile“ platformi i prelazak na Android operativni sistem.Proizvođači mobilnih računara nadali su se da će velika većina korisnika, u razumnom roku od par godina, preći na novu platformu. Manji broj korisnika, naročito oni koji su imali spreman softver, i jeste prešao na Android platformu. Ispostavilo se, ipak, da je to bila prevelika investicija za većinu, kao i veći izazov za njihove programere. Korisnici su, po prirodi, vrlo inertni (i programeri su, zar ne?) – zašto bi menjali nešto što radi? Njihov cilj je efikasan rad skladišta, a ne razmišljanje o operativnom sistemu mobilnih terminala.

Takav razvoj događaja je neplanirano produžio životni vek starih Windows terminala u skladištima, kao i njihov proizvodni ciklus. Ipak, takvo stanje ne može trajati beskonačno, pa je danas sve teže na tržištu nabaviti nove Window smobilne terminale. Mnogi modeli se već više ne proizvode, niti imaju adekvatnu zamenu. Za one „preživele“ modele, postavlja se pitanje opravdanosti kupovine nečega što je već sada prilično zastarelo, a treba da služi narednih 5-10 godina. Korisnici, dakle, nemaju spreman softver, niti mogućnost da investiraju u nabavku novih terminala, a potrebni su im. Logično rešenje predstavlja iznajmljivanje opreme ili kupovina korišćenih mobilnih terminala. To je rešenje koje omogućava lakšu i bezbolniju tranziciju na novu platformu.

Iznajmljivanje mobilnih računara može da posluži korisniku:

  • Da premosti period dok softver za nove terminale ne bude potpuno spreman;
  • Da prebrodi sezonske pikove;
  • Da obavi kampanju popisa maloprodajnih objekata ili skladišta;
  • Da izvrši popis osnovnih sredstava…

LS Data ima već 30 godina zaista bogatog iskustva u radu sa mobilnim računarima. Takođe, i mogućnost servisa, softverske i tehničke podrške. To nam je omogućilo da svojim korisnicima ponudimo uslugu iznajmljivanja terminala za magacinsko poslovanje. Kod takve vrste usluge, ključnu stvar predstavlja kvalitet opreme uz kvalitetnu i dugoročnu garancija koju obezbeđujemo. Osim toga, važna je i fleksibilnost. Iznajmljivanje može da se vrši tokom cele godine, ili tokom „pikova“ sezone, ili samo tokom perioda popisa. Osim starih windows terminala, ove godine smo korisnicima ponudili i mogućnost iznajmljivanja terminala na android platformi.

Poseban vid iznajmljivanja predstavlja kratkoročni najam za kampanje popisa magacina, maloprodajnih objekata ili za popise osnovnih sredstava. Tada do izražaja dolazi potreba da se u kratkom periodu iznajmi veći broj terminala. LS Data ima više mogućnosti za takav scenario, i uz opremu nudi i softverska rešenja. Za popise robe tu je besplatno, a vrlo korisno rešenje „Mrav“, dok za popise osnovnih sredstava koristimo sistem „Vidra“. Zato, budite bez brige, za svaku opisanu situaciju imamo kvalitetno rešenje.

Pored besplatnog rešenja MRAV koji je idealan za popis robe,u ponudi kompanije LSData možete pronaći i sistem za popis osnovnih sredstava – VIDRA, sistem za magacinsko poslovanje – PELIKAN, kao i sistem za terensku prodaju i merčandajzing SOKO.

Partneri

Najpopularnije