Iveco i Plus zajedno do autonomnih vozila

autonomni iveco kamioni

Softverska kompanija “Plus”, specijalizovana za razvoj samoupravljajućih kamiona, i Iveco potpisali su sporazum o saradnji za razvoj autonomnih kamiona koji će saobraćati širom Evrope i Kine.

„Osnovni cilj naših kompanija je saradnja na razvoju i implementaciji autonomnih kamiona. Ona podrazumeva i one koji se napajaju prirodnim gasom.“ – saopštio je Shawn Kerrigan, generalni direktor i osnivač kompanije Plus.

„Dugogodišnje poslovanje kompanije Iveco, u preko 160 zemalja sveta, sa 4.200 prodajnih i servisnih mesta,  doprineće bržem plasiranju proizvoda na tržište i efikasnijem predstavljanju tehnologije autonomne vožnje“.

Za integraciju najnovijeg autonomnog sistema vožnje PlusDrive, izabrana je Ivecova najnovija generacija kamiona teškaša- S-WAY.

Povodom ove saradnje oglasio se i Marco Liccardo, generalni direktor digitalnih tehnolologija Iveco-a.

„Za kompaniju Iveco ovo partnerstvo predstavlja izvanrednu priliku da, na najefikasniji mogući način, ubrza razvoj automatizacije kamiona teškaša“.

Marco Liccardo, generalni direktor digitalnih tehnolologija Iveco-a

Programski inženjeri kompanije Plus, zaduženi za razvoj tehnologije samoupravljajućih kamiona, već uveliko rade na SAE Level 4 kamionima, koji na putovanje mogu da krenu i bez vozača ali u udređenim oblastima i uslovima.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije