Hino i Toyota razvijaju pogon na vodonik

Nakon Hyundaija, iz Azije nam stiže i Hino kamion s pogonom na vodonik s najavljenim dometom od 600 km.

Toyota i Hino razvijaju pogon kamiona na vodonik, odnosno gorive ćelije, što je deo projekta smanjenja emisije CO2 za 90% do 2050. godine (u poređenju sa nivoom iz 2010.).

Obe kompanije ističu kako je vodonik jedina održiva alternativa za teške kamione ako želimo da postignemo nultu emisiju, dovoljan domet i prihvatljivo vreme punjenja energenta. Konceptni kamion nastao je na modelu Hino Profia pri čemu su napravljene brojne izmene kako bi bila omogućena ugradnja rezervoara za vodonik, kao i sistema gorivih ćelija.

Ugrađene su dve gorive ćelije iz Toyote Mirai koje reakcijom vodonika i kiseonika proizvode struju. Ugrađena je i litijum-jonska baterija koja služi kao međurezervoar električne energije.

Najveća dozvoljena masa vozila je 25 tona, pokreće ga asinhronizovani naizmenični elektromotor, a vodonik je uskladišten pod pritiskom od 700 bara pri čemu je najavljena potrošnja vodonika od 760 g/100 km.

startap kompanija Hyzon razvija kamionski vučni voz na vodonik

Međutim, pogonom kamiona na vodonik ne bave se samo velike kompanije – ovo je polje istraživanja i brojnih startap-a. Neki su, čak, otišli korak dalje od razvoja kamiona koji će pokretati gorive ćelije – razvijaju kamionski 140-tonski vučni voz na gorive ćelije o čemu ćemo detaljnije pisati u novom izdanju časopisa Logistika&Transport koje će biti objavljeno 20. aprila.

Partneri

Najpopularnije