Globalno rešenje za snabdevanje zdravstvenog sistema – distribucija vakcina

Kao odgovor na najveći logistički izazov današnjice, kompanije Moderna, Inc. i Kuehne + Nagel potvrdile su početak saradnje koje podrazumeva skladištenje i globalnu distribuciju Modernine vakcine protiv kovida-19, što je potvrdila i Evropska agencija za lekove. Kuehne + Nagel (K+N) spreman je da u sklopu lanca snabdevanja, obezbedi distribuciju vakcina na tržište Evrope, Azije, Bliskog Istoka, Afrike i pojedine delove Amerike.

Sam aranžman uključuje skladištenje i distribuciju vakcine iz K+N skladišta medicinske i farmaceutske robe u Evropi. K+N će distribuirati vakcinu kroz mrežu od 230 operatera širom sveta, drumskim i avio transportom. Samo u Evropi, kompanija upravlja sopstvenom flotom od preko 200 vozila namenjenih za prevoz farmaceutskih proizvoda. U svim fazama transporta i skladištenja osiguran je integritet proizvoda na traženoj temperaturi od -20 C.

Kompanija QuickSTAT, podružnica kompanije Kuehne + Nagel za klinička ispitivanja, takođe je sastavni deo lanca snabdevanja, posebno podržavajući kliničke faze ispitivanja u fazama II i III, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kuehne + Nagel se takođe može pohvaliti sporazumom sa nekoliko zemalja koji podrazumeva mogućnost lokalnog skladištenja i distribuciju vakcine do poslednjeg kilometra poput najmnogoljudnije pokrajine Nemačke, Severna Rajna-Vestfalija.

Partneri

Najpopularnije