GEBRÜDER WEISS se fokusira na održivost

Gebrüder Weiss sledi jasne ciljeve u svojoj strategiji održivosti – emisiju CO2 potrebno je smanjivati za 10% godišnje. Uz pomoć fotonaponskih sistema na logističkim terminalima kompanije i uz povećanu upotrebu kamiona na alternativni pogon kao što su električni, na gas ili vodonik, kompanija nastoji da bude CO2 neutralna do 2030. godine. Pored ovih mera, Gebrüder Weiss svojim klijentima od prošle godine nudi mogućnost kompenzacije emisije putem sertifikovanih projekata zaštite okoline.

Gebrüder Weiss je svojim klijentima partner na putu do klimatske neutralnosti. Dodatno je kompanija i sebi postavila ambiciozne ciljeve – do 2030. godine nastoji da postigne CO2 neutralnost u svojim logističkim terminalima korišćenjem električne energije proizvedene fotonaponskim sistemima. Štaviše, kompanija već koristi niz kamiona sa sniženim emisijama CO2 koja za pogon koriste alternativna goriva gas (LNG, CNG), vodonik ili električnu energiju.

“Na putu razvoja poslovanja i jačanja naše pozicije, kako globalno, tako i lokalno, fokusirani smo na ekonomsku, ekološku i socijalnu održivost. Planiramo i dalje, povećanje broja kamiona koje u potpunosti pokreće KPG gorivo (komprimovani prirodni gas). Znajući da CNG kamion ima manju emisiju CO2 za oko 20% u jednom smeru, predstavlja dalji korak u pravcu ispitivanja ekološki prihvatljivih pogonskih tehnologija u logističkoj svakodnevnici. Na dobrom smo putu da i lokalno uvedemo vozila na alternativna goriva koja ćemo koristiti u nacionalnoj distribuciji i u sektoru Home Delivery u Srbiji. Trudićemo se da razvijamo i transport robe železnicom. U svim filijalama Gebruder Weiss u Srbiji, instaliraćemo energetski monitoring sistem, kako bi u realnom vremenu pratili potrošnju energenata. U budućnosti planramo instalaciju fotonaponskih sistema na logističkim terminalima. Ove godine implementirali smo sistem za upravljanje štampom u cilju smanjenja potrošnje papira. Svim ovim merama i budućim planovima Gebruder Weiss sledi svoj cilj zelene održive logistike.“ – rekao je Roland Raith – direktor Gebruder Weiss Srbija govoreći o planovima po pitanju održivog razvoja.

Sa novom uslugom „Zero Emissions“ kompanija Gebrüder Weiss od 1. novembra ove godine, izračunava i dokumentuje emisiju CO2 za svaku pošiljku svojih klijenata koju prevoze širom sveta, bilo drumskim, železničkim, morskim ili vazdušnim putem. Količina emisije CO2 se beleži uz pomoć EcoTransIT baze podataka. Obračun sadrži preliminarne, glavne i završne deonice transporta kao i specifične vidove transporta.

Možda Vas interesuje još:

 

Partneri

Najpopularnije