Gazelle nove generacije dostupne i u Srbiji

U Srbiji je zvanično počela prodaja nove generacije lakih komercijalnih vozila GAZelle NN ukupne mase 3,5 tona, koja se za naše i neka druga tržišta van Ruske Federacije opremaju Euro 6 d Volkswagenovim četvorocilindarskim dizel motorom od EA 189 2.0 TDI sa 136 KS i 340 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

U novu generaciju ovog modela savremenog dizajna i s bogatom opremom kabine, uporedo s nemačkim turbo dizelašem, ugrađuje se i sasvim nov ručni šestostepeni menjač GAZ-ove konstrukcije i proizvodnje, koji doprinosi smanjenju prosečne potrošnje (proizvođač deklariše da je za većinu verzija ispod 10 litara na 100 km), ali utiče i smanjenje buke i vibracija i poboljšava vučno-dinamičke karakteristike vozila.

U osnovnoj opremi većine verzija su nova LED svetla, vazdušni jastuk u kolu upravljača, putni računar, tempomat, kolo upravljača podesivo po visini sa servo asistencijom, ručni klima-uređaj itd. Zbog kvalitetne pocinkovane zaštite svih spoljašnjih elemenata karoserije, GAZ potpisuje osmogodišnju garanciju, dok je garancija na celo vozilo tri godine ili 200.000 km (šta pre nastupi). Obavezni servisni intervali su na svakih 20.000 km.

Kupcima u Srbiji se nudi široka paleta standardnih i specijalizovanih verzija furgona (zapremine tovarnog prostora i do 13,5 m3) i šasija s kabinom spremnom za raznovrsne nadgradnje. Jedna od takvih je i na ilustraciji – hidraulična platforma s korpom za rad na visini, nadgrađena u kragujevačkom HK Proleteru.

Na sajtu ovlašćenog uvoznika su zbunjujući podaci o cenama, ali su nesumnjivo atraktivne. Recimo, za celometalni furgon zapremine tovarnog prostora od 11,5 m3 se u zvaničnom cenovniku navodi da s carinom, uz promotivni popust, košta 18.890 evra u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV, dok se šasija sa standarnom kabinom (ukupna dužina vozila 5.535 mm) nudi za 17.490 evra.

Partneri

Najpopularnije