Evropski parlament izglasao smanjenje emisije CO2 od 35% za privredna vozila do 2030.

Evropski parlament je sa 373 glasa za i 285 protiv, izglasao ograničenje emisije CO2 za privredna vozila ukupne mase preko 7,5 tona. Granica je čak i povećana u odnosu na 30% koliko je predlagala Evropska komisija. Proizvođači kamiona takođe moraju osigurati da udeo vozila s nultom ili niskom emisijom do 2025. bude 5%, što se 2030. povećava na 20%.

Proizvođači kamiona takođe moraju osigurati da udeo vozila s nultom ili niskom emisijom do 2025. bude 5%, što se 2030. povećava na 20%. Odmah je reagovala i ACEA, udruženje proizvođača vozila koja okuplja sedam najvećih evropskih proizvođača i nove mere proglasila “preterano agresivnim”. “Postavljeni ciljevi idu iznad predloga Evropske komisije koji je već bio vrlo izazovan”, istakao je Erik Jonnaert, glavni sekretar ACEA.

Postavljeni cilj od 20% do 2025. godine zahtevaju ugradnju novih tehnologija u vozila koja su već razvijena, a kratki postavljeni rok se ne uklapa u dugoročni razvojni ciklus kamiona. ACEA podržava sistem podsticaja uz pomoć kojih bi se povećao udeo vozila s nultom ili niskom emisijom, ali ne i kazne koje su propisane za proizvođače koji ne uspeju da ispune postavljene ciljeve.”Članovi Evropskog parlamenta svesno ignorišu činjenicu da su mogućnosti elektrifikacije kod kamiona znatno manje nego kod automobila i to zbog izuzetno visokih početnih troškova, limitiranog dosega vozila, nedostatne infrastrukture, pogotovo na autoputevima, te nesklonosti kupaca prema ovoj tehnologiji”, tvrdi Jonnaert. “Zalažemo se za uravnoteženu regulativu koja će podsticati, pomagati i ubrzati tehnološki razvoj prema vozilima niske i nulte emisije, bez ugrožavanja konkurentnosti industrije.”

Partneri

Najpopularnije