Avgust 2021

  Tema broja: Informacioni sistemi u logistici i transportu - 10 razloga zašto je digitalna transformacija neophodna u logistici;...

Euro VII kamioni će biti skuplji i do pet odsto

Mada još nema zvaničnog datuma od kada bi mogli da važe novi, strožiji ekološki standardi Euro7/VII (pominje se 2027. godine), analitičari Međunarodnog saveta za čisti transport (ICCT) spekulišu da će podizanje limita za štetne materije u izduvnim gasovima i iz drugih sistema automobila i komercijalnih vozila uvećati njihove cene u proseku za 1.500 do 4.700 evra. Euro VII će verovatno rezultirati povećanjem cena drumskih tegljača između dva i pet odsto u odnosu na trenutnu cenu novih vozila te vrste s Euro VI motorima.

Pored zahteva za ispunjavanjem novih standarda, na konačne cene komercijalnih vozila uticaće i novi proizvodni troškovi zbog novih granica trajnosti opreme za tretman izduvnih gasova iz motora teretnjaka svih kategorija. Trenutni propisi, naime, „kalkulišu“ da je moguće preći do 700.000 km bez potrebe za zamenom sistema za prečišćavanje izduvnih gasova, a Euro VII bi ovu granicu mogao da pomeri na 970.000 i 1.300.000 km. To bi značilo dodatnih 700-1.000 evra po vozilu za dugovečniju opremu, pa bi novi, ekološki prihvatljiviji kamioni s konvencionalnim dizel motorima mogli da budu skuplji i do 5.700 evra od sadašnjih „šestica“.

Ipak, stručnjaci upozoravaju da će, čak i da se do 2040. godine postigne stopostotna prodaja vozila s nultom emisijom, skoro četvrtina „teškog“ voznog parka do 2050. ostati pogonjena motorima s unutrašnjim sagorevanjem.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije