Električni Vivaro uskoro kod prvih vlasnika

U trećoj dekadi jula Opel je saopštio da je počeo da prima narudžbine za novi električni Vivaro-e, po ceni od 35.650 evra za domaće, nemačko tržište – bez PDV-a i bez lokalnih bonusa. Uz državne i lokalne subvencije, ta suma može da bude snižena na prihvatljivih 26.650 evra. Isporuka novog kombija bez emisije štetnih gasova trebalo bi da počne u drugoj polovini ove godine. U zavisnosti od potreba, kupci Opelovog novajlije mogu da biraju dve litijum-jonske baterije: kapaciteta 75 kWh za autonomiju do 330 km, ili, za manje intenzivno svakodnevno korišćenje vozila, sa 50 kWh i autonomijom do 230 kilometara (u oba slučaja po novom WLTP1 ciklusu).
Po Opelovim navodima, sa 100 kW (136 KS) i 260 Nm maksimalnog obrtnog momenta iz električnog pogonskog sistema, Vivaro-e nudi bolje performanse od većine električnih komercijalnih vozila. Elektronski regulisana maksimalna brzina od 130 km/h omogućava više nego dovoljnu hitrost na autoputu, dok sofisticirani regenerativni sistem kočenja (koji u baterije vraća energiju proizvedenu pri kočenju ili usporavanju), dodatno povećava efikasnost. Baterije se nalaze ispod prtljažnika i tako dodatno snižavaju težište, što Vivaru-e koristi u krivinama i daje mu stabilnost pri udarima bočnog vetra, čak i kada je sasvim prazan.

DO 6,6 „KUBIKA“ U TOVARNOM PROSTORU

Vivaro-e ima ukupnu masu od 2.800 do 3.100 kilograma, a korisnu nosivost do 1.275 kg, što je približno verziji koju pokreće dvolitarski dizel u Vivaru Cargo S (njegova maksimalna nosivost je 1.405 kg). Opel tvrdi da je ovo jedino „elektrifikovano“ vozilo u svojoj kategoriji koje se isporučuje sa priključkom za prikolicu maksimalnog vučnog kapacitet od 1.000 kg. Opel će Vivaro-e ponudti u tri dužine – 4,6 metara (S), 4,95 m (M) i 5,30m (L), u nekoliko verzija, uključujući van, kombi, van sa produženom kabinom i kabina sa šasijom za nadgradnju. Većina verzija modela Vivaro-a visoka je 1,9 m i zbog toga može ući u skoro sve parking prostore.

Partneri

Najpopularnije