Dostava na kućnu adresu – imperativ u poslovanju proizašao iz pandemije

Kompanija Gebrüder Weiss jedna je od onih koja je najbrže odgovorila na zahtev tržišta koji je nametnula pandemija, a tiče se dostave pošiljaka na kućnu adresu. Tim povodom razgovarali smo sa Jovanom Pavlović, rukovodiocem Home Delivery odeljenja u kompaniji Gebrüder Weiss.

KAKO JE OGRANIČENJE KRETANJA TOKOM PANDEMIJE UTICALO NA ORGANIZACIJU RADA U SEKTORU HOME DELIVERY?

Broj Home Delivery pošiljaka beleži konstantan rast dugi niz godina postavljajući izazove za logističke kompanije, ali ih i podstičući na stalne inovacije. Pandemija je dodatno podstakla eksploziju potražnje za ovom vrstom usluga. Kompanija Gebrüder Weiss je sa svojom razgranatom mrežom i razvijenom Home Delivery uslugom bila spremna da odgovori zahtevima tržišta. Zahvaljujući organizaciji unutar naše kompanije, spremno smo se u prvom talasu pandemije prilagodili iznenadnoj i rastućoj potražnji Home Delivery usluga od strane klijenata. U startu smo odgovorili na zahteve koji su bili ispred nas, a istovremeno razvijali strategiju koja bi nam omogućila održivost rada i obavljanje primarne delatnosti naše kompanije. Glavni cilj je bio da sačuvamo zdravlje naših zaposlenih, ali i da obezbedimo sve neophodne uslove i zaštitne mere kako bi se sprečile negativne posledice pandemije i održala stabilnost poslovanja. Primarni fokus Gebrüder Weiss-a zasnovan na očuvanju zdravlja naših zaposlenih preslikan je i na naše klijente i njihove kupce.

OD KADA POSTOJI USLUGA HOME DELIVERY U SRBIJI?

Usluga Home Delivery nas čini jedinstvenim na domaćem tržištu od 2015. godine kada smo je predstavili u Srbiji. ome Delivery servis je bio pokretač uspešnih rezultata u poslednjoj godini poslovanja i time postao jedan od ključnih servisa u okviru našeg portfolija. Prateći globalne ciljeve kompanije i prilagođavajući se tržištu snažno smo se pozicionirali kao jedan od pionira u Home Delivery servisu. Osluškujući potrebe klijenata, vremenom smo razvili čitav spektar usluga, stvarajući dodatnu vrednost pruženim uslugama i pružajući im najbolja održiva rešenja. Zahvaljujući dobroj poziciji na tržištu i kvalitetu pružene usluge postali smo lider u ovoj oblasti. Nastavićemo da pratimo dešavanja na tržištu i budemo korak ispred drugih u postavljaju visokih ciljeva i standarda u pružanju visokokvalitetne usluge.

ZA USPEH SVAKE KOMPANIJE, ZASLUŽNI SU LJUDI.NA KOJI NAČIN GEBRÜDER WEISS
MOTIVIŠE SVOJE ZAPOSLENE I DOPRINOSI CILJU DA RAD BUDE ZADOVOLJSTVO?

Zaposleni su najvažniji resurs i najveće bogatstvo naše kompanije. Uzevši u obzir da logistička delatnost zahteva konstantno unapređenje i primenu novih tehnologija u svakodnevnom radu, mi kao kompanija težimo i podržavamo usavršavanje naših zaposlenih kroz različite programe obuke koji im omogućavaju da se neprestano razvijaju, kako lično, tako i profesionalno. Gebrüder Weiss neguje porodične vrednosti, a to smo pokazali u najtežim trenucima. Posvećenost naših zaposlenih, težnja ka izuzetnosti, stručnost i profesionalnost su ključ našeg uspeha. Zahvaljujući izuzetnom timskom radu i pokretačkoj energiji, međusobnoj podršci i razumevanju, ostvareni su sjajni rezultati.

KOJI SU VAŠI CILJEVI KADA JE U PITANJU HOME DELIVERY SEKTOR ZA 2021. GODINU I
KAKVI SU VAM PLANOVI ZA DALJI RAZVOJ ?

Ovu godinu je obeležila digitalizacija i razvoj digitalne infrastrukture kroz lansiranje myGW portala koji korisnicima omogućava transparentnost i praćenje pošiljaka u realnom vremenu duž čitavog logističkog lanca. Home Delivery servis je u saradnji sa klijentima pomenuti cilj u potpunosti ostvario. Budući planovi su usko vezani za širenje tržišnog udela, ali i dalju optimizaciju poslovanja i procesa sa krajnjim ciljem održavanja nivoa kvaliteta usluga, uz ispunjenje i prevazilaženje očekivanja naših klijenata.

Partneri

Najpopularnije