Distribucija: Jednačina sa više nepoznatih

Kada bismo kroz postavku zadatka predstavili distribuciju robe u Srbiji, uvideli bismo da bi ovo bila „viša matematika“. Kvalitet – nepoznat, tranzitno vreme – nepoznato, održivost distribucije – nepoznata. Ova jednačina bi bila nerešiv problem za „ đake prvake“, ali ne i za iskusne logističke kompanije sa modernom vizijom i filozofijom, ali i razvijenom transportnom mrežom i višedecenijskim iskustvom stečenim na različitim tržištima.

PROJEKAT NACIONALNE DISTRIBUCIJE

Optimalna realizacija ovog projekta podrazumeva stavljanje akcenta na visok kvalitet usluge i najkraće moguće vreme isporuke. Takođe, održivost i kontinuitet distribucije ne sme da se dovodi u pitanje. Svojim novim pristupom, kompanija Lagermax je napravila „formulu“ za to – omogućila je klijentima preuzimanje i dostavu robe bilo gde u Srbiji, a otvaranjem kros-dokova u Subotici, Novom Sadu, Valjevu, Nišu i Čačku, uz plan otvaranja 5-7 novih kros-dokova u narednih godinu dana, i kreiranjem mini stokova, ubrzana je distribucija i skraćeno vreme isporuke do delova Srbije koji su udaljeniji od Beograda. U cilju održavanja visokog nivoa kvaliteta usluga koje pružaju, pored usitnjavanja mreže, Lagermax poseduje sve vrste dostavnih vozila sa specijalnom opremom, distribuciju vrše profesionalni i uniformisani vozači, GPS praćenje za osetljivu robu je obavezno, a tranzitno vreme je u okviru 24-48 sati. Ovim pristupom, Lagermax daje podršku razvoju domaće privrede i omogućava kompanijama neometan rast.

KAKO DO OPTIMALNOG MEĐUNARODNOG TRANSPORTA?

Pored precizno organizovane nacionalne distribucije, Lagermax u svom portfoliju ima i izuzetno razvijen međunarodni transport, što ne čudi, s obzirom na to da je deo Lagermax grupacije koja posluje sa 55 filijala u 12 evropskih zemalja. Usluge međunarodnog transporta Lagermax ogranak u Srbiji grupacije pruža za preko 27 zemalja zapadne i istočne Evrope. Ima redovne zbirne linije (uvoz/izvoz), takođe, status Ovlašćenog Privrednog Subjekta (pa kamioni dolaze direktno do LMX terminala radi dalje obrade), a stručni tim dodatno pruža klijentima pomoć u vezi sa svim carinskim procedurama.

Informacije o robi koju ova kompanija transportuje su dostupne u realnom vremenu putem GPS praćenja. Ono što Lagermax dodatno izdvaja od konkurentskih kompanija koje posluju na ovdašnjem tržištu, pored impozantnih skladišnih kapaciteta, su svakodnevni i dvonedeljni polasci ka regionalnim i evropskim destinacijama.

SKLADIŠNI KAPACITETI KAO PODRŠKA LOGISTICI SRBIJE

Približavanje skladišnim kapacitetima na površini od 50.000 m2 na kojima manevriše Lagermax u Srbiji uliva poverenje da klijent neće doći u poziciju da, usled povećanja potreba, ne može da uskladišti kompletan kontigent svoje robe. S obzirom na to da Lagermax vode prekaljeni stručnjaci sa višedecenijskim iskustvom u privredi, nije im bilo teško da osmisle raspodelu kapaciteta po oblastima, pa su tako skladišni kapaciteti u Vojvodini (Novom Sadu), kao našem najrazvijenijem poljoprivredom delu zemlje, posvećeni upravo ovoj grani industrije. Potrebe za skladištenjem robe u Beogradu (kao logističkom čvorištu), podmirene su impozantnim logističkim centrom u Šimanovcima, a centralna i južna Srbija robu skladišti u habovima izgrađenim u Nišu i Čačku.

Samo jedan rezultat jednačine je tačan – kvalitetna distribucija i logistika su imperativ u poslovanju, a postavka zadatka je jasna. Saradnja sa kompanijom koja ima viziju + izgrađenu međunarodnu i domaću transportnu mrežu + skladišne kapacitete koji mogu da zadovolje svačije potrebe = uspešno poslovanje. Ponavljanje je majka znanja, zato ponovimo još jednom – tačan rezultat jednačine sa više nepoznatih je Lagermax.

Lagermax AED d.o.o.
www.lagermax-aed.rs
Golubinacka bb, Šimanovci, Srbija
+381 22 408 911

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije