Avgust 2020

Tema broja: Drumski transport - "Menadžment upravlja situacijom, ne situacija menadžmentom" - Intervju: Mišo Božić, Delamode Balkans; Budućnost...

DHL zamenio kamione rečnim brodićem

Umesto dostavnih kamiona, koji izazivaju zastoj na ulicama Londona i povećavaju zagađenje vazduha, neke pošiljke za glavni grad Velike Britanije sada će stizati brodom.

Kompanija DHL lansirala je prvu britansku uslugu dostave paketa rečnim brodovima. Paketi se utovaruju iz električnih kombija u rečne čamce na pristaništu u blizini Wandsworth-a u zapadnom Londonu. Zatim se transportuju duž Temze brodom do Bankside-a u centralnom Londonu, gde  ih kuriri preuzimaju i odvoze biciklima do odredišta.

Nova ruta će ublažiti pritisak na zagušene puteve glavnog grada i poboljšati kvalitet vazduha, rekao je izvršni direktor DHL UK Ian Vilson. „Kako saobraćaj i loš kvalitet vazduha postaju sve veći problem u urbanim sredinama poput Londona, posvećeni smo pronalaženju bolje kombinacije transporta“, rekao je.

Ekološka isporuka

Čamci, kojima upravlja Thames Clipper Logistics, vršiće usluge dostave paketa svakog dana, sa polaskom u 7:30.  Usluga je koncipirana po uzoru na sličnu usugu koju DHL pruža u Veneciji, oslanjajući se na mrežu kanala i plovnih puteva za dostavu paketa.

Kupci neće moći da zatraže isporuku paketa rekom, rekao je DHL, objašnjavajući da će se odabir paketa namenjenih za transport rečnim brodovima vršiti na osnovu njihove veličine i odredišta, kao i to da kupci neće snositi dodatne troškove za ovu uslugu.

Usluga transporta putem rečnog broda je najnoviji dodatak GoGreen-u, DHL-ovom celokupnom programu zaštite životne sredine. GoGreen je kamen temeljac DHL-ovog održivog rada koji se fokusira  na smanjenje emisije gasova staklene bašte i lokalnih zagađivača vazduha, i jedan od načina na koji DHL želi da postigne svoju “Misiju 2050.” – smanjenje svih emisija povezanih s logistikom na nulu do 2050. godine.

Partneri

Najpopularnije