Jun 2021

Tema broja: Drumski transport i komercijalna vozila - Veći, praktičniji, efikasniji, inteligentniji - 100% CADDY; Umor vozača u...

DB Schenker i Lufthansa pokrenuli rutu Evropa-Kina bez emisije ugljen-dioksida

DB Schenker i Lufthansa Cargo realizovali su prvu redovnu liniju vazdušnog transporta bez emisije ugljen-dioksida. Sa uzletanjem Boinga 777F, započeti su nedeljni letovi od Frankfurta do Šangaja, u potpunosti snabdeveni održivim vazduhoplovnim gorivom SAF (sustainable aviation fuel). Ovim poduhvatom uštedeće se oko 174 metričkih tona konvencionalnog kerozina nedeljno.

Održivo vazduhoplovno gorivo dobija se uglavnom od otpada biomase i korišćenih ulja, čime se pri sagorevanju u motoru oslobađa ista količina ugljen-dioksida koja je prethodno apsorbovana iz atmosfere tokom samog procesa rasta biljaka. Pored toga, stvaranje efekta staklene bašte koji nastaje tokom proizvodnje i transporta održivog goriva u potpunosti se nadoknađuju ekološkim kompenzacionim projektima, čime se osigurava nulta emisija ugljen-dioksida.

Međutim, iz tehničkih i pravnih razloga trenutno nije moguće napajanje aviona samo održivim gorivom, pa se SAF preko aerodromskog sistema za punjenje goriva meša sa konvencionalnim kerozinom i proporcionalno troši.

Uglavnom, tokom letnjeg režima letenja, kompanija Lufthansa obezbeđuje nultu emisiju od 20.250 metričkih tona, od kojih je oko 16.200 metričkih tona izbegnuto direktnim sagorevanjem u motoru.

Nažalost trenutno je SAF gorivo oko tri puta skuplje od kerozina, a količina dostupna na tržištu je ograničena. Pokretanjem održive veze teretnih letova kompanije DB Schenker i Lufthansa Cargo, pozivaju i druge kompanije u logističkoj branši kao i rukovodioce na zajedničko angažovanje za proizvodnju i distribuciju održivog vazduhoplovnog goriva i tako podstaknu dostizanje cilja – prestanak emisije ugljen-disoksida u logistici.

 

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije