DB SCHENKER I LUFTHANSA CARGO – Lenovo transport na CO2 neutralnim letovima

Lenovo, jedan od najvećih globalnih dobavljača hardverske tehnologije pridružuje se kompanijama DB Schenker i Lufthansa Cargo na njihovom putu ka održivim lancima snabdevanja. Naime, gigant Lenovo prevoziće 20 tona računarske opreme nedeljno, teretnim letom od Šangaja do Frankfurta.

Let bez emisije ugljenika, je jedina čarter veza koja je 100 % pokrivena održivim vazduhoplovnim gorivom, proizvedenim od recikliranog otpada i održivih sirovina.

DB Schenker i Lufthansa Cargo su još u aprilu 2021. započeli prvu redovnu održivu čarter liniju kargo tereta između Frankfurta i Šangaja i produžili letove sa zajedničkom misijom tokom celog zimskog reda letenja. Količina CO2 koji se oslobađa tokom sagorevanja u motoru jednaka je količini CO2 uklonjenog iz atmosfere tokom faze fotosinteze biljaka koje su korišćene za proizvodnju ulja iz kojih se rafiniše održivo gorivo.

Ovim vidom transporta, Lenovo štedi oko 20 tona konvencionalnog kerozina po letu i neverovatne 62 tone gasova staklene bašte nedeljno. Pored toga, oko 16 tona CO2 koji nastaju kao rezultat proizvodnje i transporta održivog goriva nadoknađuju se kompenzacionim merama. Sve u svemu, postignuta je potpuna neutralnost u emisiji štetnih
gasova.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije