Avgust 2020

Tema broja: Drumski transport - "Menadžment upravlja situacijom, ne situacija menadžmentom" - Intervju: Mišo Božić, Delamode Balkans; Budućnost...

DAF s novim hidrostatičkim pogonom

Prošle jeseni DAF je malobrojnim novinarima, uglavnom iz Nemačke, omogućio da u realnim uslovima isprobaju CF i XF tegljače opremljene hidrostatičkim pogonom na prednjim osovinama razvijenim i implementiranim s novim partnerom – nemačkim specijalistom za pretvaranje serijskih kamiona (prvenstveno Mercedes-Benza), kompanijom Paul Nutzfahrzeuge iz mesta Vilshofen an der Donau. Ranijih godina tim poslom se za potrebe poznatog holandskog proizvođača kamiona i motora bavio domaći Ginaf, nekada vrlo afirmisan po uspešnim konverzijama/prilagođavanjima specijalnim potrebama kamiona mnogih proizvođača, pre svih DAF-a.

No, krajem 2011. ta kompanija je proglasila bankrot, potom ju je preuzeo kineski konglomerat koji proizvodi tekstil i komercijalna vozila! Novi vlasnici su vremenom izgubili entuzijazam prethodnika, ne samo za ugradnju hidrostatičkog pogona, pa je DAF još 2016. obznanio da za dodatni pogon na prednjim osovinama traži novog partnera. Našao ga je u blizini Pasaua i u martu 2019. sistem PXP (Paul Xtra Power) je bio spreman za serijsku proizvodnju. U redovnoj ponudi je od kraja prošle godine, ali je DAF službenu informaciju o ovoj novosti u svom programu u medije odaslao tek 30. aprila ove godine. Doduše, Ginaf i dalje na službenom sajtu nudi svoju verziju hidrostatičkog pogona (upravo za DAF vozila) HydroAxle+ za koju glavne komponente (kao i osam godina unazad) isporučuje Rexroth Bosch.

workhouse

DAF sada forsira sistem PXP, koji je baziran na mnogo zastupljenijoj tehnologiji francuskog Poclain Hydraulicsa. Trenutno može da se poruči na dvoosovinskim tegljačima iz familija CX i FX, koje pokreću Paccarovi (DAF-ovi) motori MX-11 i MX-13. Ostale kombinacije šasija s ovim dodatnim pogonom Holanđani najavljuju do kraja godine.

PXP pogon „na poziv“ dostupan je u prva četiri stepena prenosa za vožnju napred i u prvom i drugom stepenu za vožnju unazad, odnosno pri malim brzinama, u situacijama kada je, zbog proklizavanja („šlajfovanja“), zadnjim pogonskim točkovima potrebna pomoć snažnija od blokade diferencijala. Pri brzinama većim od 20 kilometara na sat (i /ili u 5. stepenu prenosa i višim) PXP se vraća u režim pripravnosti. Poclainovi hidraulički motori pojedinačno generišu obrtni moment od najmanje 6.435 Nm pri maksimalnom pritisku u sistemu od 360 bara. Hidraulička pumpa je povezana direktno s motorom (PTO), čime se štedi na masi i na prostoru. DAF navodi da ona takođe može da pokreće komponente poput dizalica, kiper cilindara, kuka za navlačenje rolo kontejnera, cilindre za stabilizaciju vozila itd. To znači da je potreban samo jedan rezervoar za hidrauličko ulje, što takođe smanjuje masu i na šasiji ostavlja više prostora za ugradnju druge opreme.

Partneri

Najpopularnije