DAF CF i XF SA ULTIMATE PAKETOM

Sredinom novembra DAF je predstavio Ultimate paket, kojim se unapređuju efikasnost i bezbednost eksploatacije i udobnost u teškim kamionima familija CF i XF, posebno u dugolinijskim i regionalnim prevozima. Jedna od primarnih novina Ultimate paketa je sistem upravljanja energijom baterija koji nadgleda stanje akumulatora. U paket je uključeno i nadgledanje pritiska u pneumaticima, koji daje važan doprinos maksimalnoj efikasnosti u potrošnji goriva. Iz istog razloga, DAF CF i XF sa Ultimate paketom takođe su opremljeni predvidljivim tempomatom, inteligentnim sistemom za stalno automatsko održavanje zadate brzine koji može da „planira“ dva kilometra unapred i omogućava pogonskoj grupi da maksimalno iskoristi kinetičku energiju kamiona. Može doneti uštedu goriva do četiri odsto.

Da bi se poboljšala vidljivost, a time i bezbednost, u Ultimate paketu su prednja i zadnja svetla u LED tehnologiji, koja pruža osvetljenje visokih performansi, troši manje struje od klasičnih sijalica, a važno i je što ovakva svetla traju koliko i životni vek vozila. Za ugodniji boravak u kabini, Ultimate paket sadrži DAF-ovu sofisticiranu klimatsku kontrolu, a u ovom paketu je i dodatno napajanje od 24 volta/40 ampera koje se montira u krovnu konzolu ili ormarić iznad vetrobranskog stakla. Posebno je prilagođeno napajanju mikrotalasne pećnice.

Vlasnicima/korisnicima novih DAF-ovih kamiona CF i XFsada je dostupan i Ultimate + paket, koji uključuje sistem upravljanja flotnim voznim parkom DAF Connect. On nudi informacije o kamionu i vozaču u stvarnom vremenu, a važan je za veću iskoristivost vozila, smanjenje troškova i optimizaciju logističke efikasnosti. Paket Ultimate + takođe dolazi s ugovorom o održavanju i popravkama DAF MultiSupport Flex Care, koji smanjuje neočekivane troškove i omogućava da je kamion uvek u optimalno održavanom stanju.

Paketi Ultimate i Ultimate + se mogu naručiti za skoro sve nove CX i XF kamione koje pokreću motori PACCAR MX-11 ili MX-13.

Partneri

Najpopularnije