Britanska pošta najavila izradnju najvećeg distributivnog centra

Britanska pošta, Royal Mail, potvrdila je izgradnju novog distributivnog centra u Midlandsu. Najavljeni objekat od 840.000 m2 postaće najveći distributivni centar Royal Mail-a. Ovaj DC će imati kapacitet za obradu preko milion paketa dnevno, a planirano je da bude potpuno operativan 2023. godine.

DC je dizajniran tako da smanji uticaj zagađenja na životnu sredinu – uključujući energetski efikasne instalacije za grejanje, ventilaciju i LED osvetljenje na senzorima kretanja i dnevne svetlosti. Royal Mail je takođe potpisao ugovor sa Beumer Group za izgradnju potpuno automatizovanog sortirnog sistema koji će biti smešten u Midlands DC-u.

Royal Mail je zabeležio velik porast broja paketa u prvoj polovini prošle godine, kao posledicu ekspanzije internet kupovine, koja je dodatno ubrzana pandemijom korona virusa. Poslednjih nekoliko godina ostvaruje značajan rast prometa u odnosu na svaku prethodnu godinu, ali je najprometniji dan prošle godine kada je obrađeno više od 2.5 miliona paketa, oborio sve dosadašnje rekorde Royal Mail-a.

Uz vrhunski automatizovani sortirni sistem, ovaj DC će imati i: operativni centar i servisne radionice za vozni park, otvoriće velik broj novih radnih mesta, a imaće i železnički terminal, što omogućava povećanje broja efikasno prevezenih pošiljaka.

U saradnji sa drugim distributivnim centrom u Varingtonu, koji će početi sa radom iduće godine, Royal Mail će imati mogućnost da isporuči više od 1.5 miliona paketa dnevno, sa tendencijom povećanja na preko 2.5 miliona.

Simon Tompson, izvršni direktor kompanije Royal Mail, rekao je: „Naše poslovanje se ubrzava i ovaj, najsavremeniji distributivni centar, u Midlandsu omogući će nam da iskoristimo priliku na tržištu i nastavimo da pružamo odličnu uslugu našim kupcima. Siguran sam da se i naš tim raduje prvom radnom danu novog DC-a koliko i ja.“

Partneri

Najpopularnije