Amazon najavio otvaranje 100 novih distributivnih centara

Amazon je od 2011. godine uložio skoro 3 miliona evra u infrastrukturu Španije, transport, špediciju, plate i beneficije za svoje zaposlene. U sklopu ulaganja su i dva naučna centra za razvoj softvera koji zapošljavaju 400 inženjera i stručnjaka IT sektora, a očekuje se da će se u Španiji do kraja 2020. godine otvoriti još 2.000 novih radnih mesta, čime će se ukupan broj stalno zaposlenih povećati na 9.000.

Kompanija Amazon je najavila otvaranje 100.000 novih radnih mesta širom Kanade i SAD-a, povrh prošle nedelje najavljenih 33.000 radnih mesta u korporativnom i tehnološkom sektoru. Ponuda za posao uključuje početu platu od 15 $ po satu, dok se u odabranim gradovima za nove prijave dodeljuje bonus od 1.000 $. Kompanija svojim radnicima sa punim radnim vremenom nudi beneficije u vidu plaćenog zdravstvenog osiguranja, 20 nedelja roditeljskog odsustva, kao i mogućnost pohađanja Amazonovog inovativnog Career Choice programa.

 “Samo ovog meseca, otvaramo 100 novih distributivnih centara”

Dave Clark, viši potpredsednik u Amazonu

„Ponosni smo što zapošljavamo 100.000 novih radnika, uz početnu platu od 15 $ po satu. Naše proširenje takođe dolazi sa nepokolebljivom posvećenošću bezbednom radnom okruženju, stoga su novi članovi Amazon tima već bili deo obuke o bezbednom radnom okruženju, s ciljem osiguranja bezbednog i modernog poslovanja.” Istovremeno, otvoren je četrvrti Amazonov objekat u Španiji opremljen najsavremenijom skladišnom tehnologijom. Najnoviji Amazonov centar sa robotima za komisioniranje,, zvanično je startovao sa radom u Sevilji. Otvoreni centar, jedan od šest planiranih u Španiji, pridružio se već postojećim u Madridu, Barseloni i Toledu.

 Sa novom lokacijom, kompanija očekuje da će za tri godine od startovanja, stvoriti uslove za otvaranje preko 3.000 novih radnih mesta sa punim radnim vremenom. Centar je uveliko počeo sa radom, i isporučio svoj prvi paket flomastera, baš na početku sezone “povratka u školu.”

Ovaj poslednji dodatak Amazonovoj mreži, podržava rastuće zahteve kliojenata i obezbeđuje neophodnu podršku za mala i srednja preduzeća koja prodaju preko Amazonove aplikacije ‘Fulfilled by Amazon,’ koja obezbeđuje prodaju I isporuku trećim licima.

Ovo je prvi distributivni centar u Andaluzijskoj regiji, koji snabdeva dostavne centre u Sevilji i Malagi. Opremljen je najnaprednijom Amazonovom robotičkom tehnologijom usmerenom ka očuvanju zdravlja i blagostanja zaposlenih. Ovo je najnovija u nizu inovativnih tehnologija, koje je Amazon predstavio, kao pomoć zaposlenima, implementiranjem mobilnih polica koje smanjuju vreme hodanja.

Centar integriše energetski efikasnije tehnologije sa uštedom energije i manjom stopom emisije CO2. Na krovu su instalirani solarni paneli, a sistemi sa malom potrošnjom energije, poput LED-a, sa jedne strane pružaju izvrsno osvetljenje uz energetski efikasnije poslovanje. Sistemi za grejanje i hlađenje integrisani su sa ventilacionim sistemima, dok su prozori, krovovi i sama fasada termički efikasni, čime se postigla zagarantovana izolacija. Zapravo, objekat je dobio BREEM-ov sertifikat.

Amazon je od 2011. godine uložio 2.9 miliona evra u infrastrukturu Španije, transport, špediciju, plate i beneficije za svoje zaposlene. U sklopu ulaganja su i dva naučna centra za razvoj softvera – Tech Hubs u Madridu i Barseloni koji zapošljavaju 400 inženjera i stručnjaka IT sektora. Očekuje se da će se u Španiji do kraja 2020. godine napraviti prostor za 2.000 novih radnih mesta, čime će se ukupan broj stalno zaposlenih povećati na 9.000.

Partneri

Najpopularnije