ACTROS F – dostupnija mercedesova perjanica

Funkcionalan i efikasan tegljač s atraktivnim odnosom cene i performansi i autentičnim Mercedes-Benz potpisom– to je, najkraće rečeno, novina u ponudi jednog od najvećih proizvođača kamiona u svetu. Virtuelno je predstavljen septembra prošle godine, u serijsku proizvodnju ulazi u aprilu, ali se od 19. januara može poručiti i kod ovlašćenog uvoznika za Srbiju. Proizvođač uverava da je Actros F idealan za rad u, kako se navodi, „konvencionalnom“ (dugolinijskom) i regionalnom transportu, naročito ako se solo vozilo koristi kao nosač izmenjivih nadgradnji ili kao tegljač za vuču kiperskih ili silo poluprikolica. Budući da je „prizemljen“, verovatno bi mogao da posluži i za vuču specijalnih nadgradnji na kojima se transportuju automobili i druga vozila. U Štutgartu procenjuju da će kupce za Actros F pronaći u kompanijama s velikim voznim flotama, koji nemaju potrebe za super moćnim i vrhunski opremljenim kamionima s obiljem napredne elektronike, već žele „radnike“ koji, uz skromnije finansiranje, nude mnogo toga što i skuplja „braća“ iz iste familije.

MANJE JE VIŠE

Stvorena da dopuni prestižne verzije Actrosa – deljenjem njegove „supstance“ – F verzija (veliko F vodi poreklo od reči funktionell – funkcionalan i flexibel – fleksibilan) zapravo je jeftiniji Actros nove generacije s poznatom mehanikom i delimično redizajniranom kabinom, za koju ugledni italijanski specijalizovani časopis tvrdi da je razvijena u okviru istog projekta kao i Actros koji se proizvodi i prodaje u Brazilu, gde predstavlja vrh Mercedes-Benzove ponude (tamo je vozilo veoma slično Actrosu F dostupno i s kamerama umesto retrovizora, ali i sa klasičnim spoljnim ogledalima, uz to još i kao troosovinski tegljač, što je u Evropi retko tražena pogonska konfiguracija).

Na početku prodajne istorije, F verzija se nudi s kabinama StreamSpace ili BigSpace. Široke su 2,5 metara i ,mada motorski tunel „štrči“ iz poda kabine prihvatljivih 12 cm, unutrašnja visina od 1,85 m nudi, kako navodi Mercedes-Benz „… izvrsnu prostranost za svoju klasu“. Uz to, vozačima koji tokom dana mnogo puta ulaze i izlaze iz kabine olakšava taj nimalo lak „alpinizam“ – preko tri nisko postavljene stepenice.

SKROMNIJE , A IPAK PRESTIŽNO

Vozačima koji su imali sreću da se već upoznaju s digitalizovanim instrumentima na komandnoj tabli iz “glavne” serije Actrosa, analogni pokazivači F verzije mogu izgledati pomalo strogo, ali to uopšte ne menja utisak o funkcionalnosti, preglednosti i kvalitetu. Actros F se u standardnoj specifikaciji oprema Classic kokpitom i konvencionalnim retrovizorima. Ali, u kombinaciji sa sistemom za navigaciju, automatskom kontrolom klima-uređaja i izabranom dodatnom opremom, u Actrosu F je dostupan i novi 10-inčni Multimedia Cockpit sa multifunkcionalnim kolom upravljača. Novi Predictive Powertrain Control je još jedna opcija dodatne opreme, koja „diriguje“ automatskom promenom stepena prenosa u skladu s topografijom, čime omogućava dodatnu uštedu goriva. Novi Actros F opremljen je, tamo gde je zakonski potrebno, petom generacijom naprednog, pouzdanog kočionog sistema Active Brake Assist (ABA) i sistemom za zadržavanje pravca u voznoj traci (Lane Keeping Assist). Po želji, može se naručiti i sa sistemom za zaštitu od bočnog naletanja na pešake ili bicikliste (Sifeguard Assist), koji je u Mercedes-Benzovoj ponudi od decembra 2016.

TEGLJAČ ILI SOLO KAMION

Actros F je dostupan u praktično svim varijacijama dvoosovinskog tegljača (4×2), od onog s vazdušnim zadnjim oslanjanjem do super-niskog s paraboličnim oprugama napred, plus šasija s kabinom na dve ili tri osovine (4×2 ili 6×2(, takođe s mešovitim ili potpuno vazdušnim i spuštenim ogibljenjem. Konstruisan je da pokriva širok dijapazon transportnih zadataka – od vuče klasičnih do „niskih“, visokozapreminskih poluprikolica, do solo kamiona različite namene, uključujući i intermodalne (kao kamion sa zamenjivom nadgradnjom, recimo za prevoz kontejnera). Nova verzija baštini već afirmisan Actrosov kinematski lanac: to su redni šestocilindarski motori OM 470 od 10,7 litara snage 240, 265, 290, 315 i 335 kW (326, 360, 394, 428 i 455 KS) i OM 471 od 12,8 litara snage 310 kW, 330, 350, 375 i 390 kW (421, 449, 476, 510 i 530 KS) i dvanaestostepeni PowerShift automatizovani menjač. Konačna specifikacija, kao i kod svih drugih modela i verzija Mercedes-Benzovih kamion, zavisi od želja, potreba i finansijskih potencijala svakog pojedinačnog kupca.

Partneri

Najpopularnije