50 kamiona s vodonikom sledeće godine

Dok traju rasprave o tome koja vrsta pogona je ekološki (i ekonomski) najbolja, Hyundai nastavlja s planom uvođenja velike flote kamiona s pogonom na vodonik (odnosno gorive ćelije) u Švajcarskoj.

Ceo projekat vodi konzorcijum Hyundai Hydrogen Mobility (HHM) koji čine Hyundai Motor Company i H2 Energy s partnerima u joint venture kompaniji Hydrospider koja je zadužena za proizvodnju i snabdevanje vodonikom.

Jedan od važnih koraka je i ekološka proizvodnja vodonika koja je krajem septembra započeta u hidrocentrali Gösgen gde će se elektrolizom vode proizvoditi vodonik.

Za sledeću godinu je najavljeno 50 Hyundai H2 XCIENT Fuel Cell vozila na putevima u Švajcarskoj dok se do 2025. očekuje ukupno 1.600 ovakvih kamiona. Radi se o poznatom modelu Hyundai XCIENT koji je pre nekoliko godina predstavljen s klasičnim pogonom, pa je sada prilagođen pogonu na vodonik. Imaće dve jedinice gorivih ćelija ukupnog kapaciteta 190 kW (2×95 kW) i sedam rezervoaraa (koji su ugrađeni između kabine i nadogradnje) s ukupno 35 kg vodonika što je dovoljno za oko 400 km vožnje. Vreme potrebno da bi se rezervoari napunili vodonikom je sedam minuta.

Za pogon točkova će se koristiti elektromotor snage 350 kW (476 KS) i 3.400 Nm obrtnog momenta. Ako vas muči što je kapacitet gorivih ćelija 190 kW, a snaga motora 350 kW treba znati da postoji i baterija u koju se skladišti proizvedena električna energija i koja može pokriti radna opterećenja, odnosno potrebe za električnom energijom.

Radi se o kamionu (najveće dopuštene mase 18 tona) s prikolicom pri čemu je najveća dopuštena masa kompozicije 34 tone.

Cena, za sada, nije poznata, ali se ceo projekat temelji na činjenici da su ovakva vozila oslobođena (skupe) putarine u Švajcarskoj, što će omogućiti da investicija bude isplativa dok je pogon bez emisije štetnih gasova dodatni bonus

Partneri

Najpopularnije