Završena fabrika za proizvodnju turbo punjača u Novom Sadu

Završena je nova fabrika u Novom Sadu, CTPark Novi Sad, čiji je zakupac kompanija BMTS-technology. Kao jedan od vodećih proizvođača turbo-punjača u svetu, klijent je kompanije CTP Invest. Ugovor između dve kompanije potpisan je početkom jula 2019. godine, radovi su počeli u avgustu te godine, a završeni za oko osam meseci.

Objekat fabrike je ukupne površine 24.350 m2, a kompanija BMTS će Novom Sadu doneti oko 500 radnih mesta. Biće napravljen Razvojno-istraživački centar za 50 inženjera i dodatnih 70 fakultetski obrazovanih radnika, dok će 380 ljudi raditi u samoj proizvodnji.

“Kompanija CTP Invest poseduje najveći integrisani sistem vrhunskih poslovnih parkova u Centralnoj i Istočnoj Evropi.”- rekao je Direktor CTP Invest za Srbiju Vlatko Đuriček, i dodao:
“U Srbiji poslujemo dve godine i osam meseci i izuzetno smo zadovoljni okruženjem i saradnjom sa lokalnom zajednicom. Do sada smo formirali više ovakvih parkova u Srbiji, a nekoliko njih je u fazi projektovanja ili izgradnje. Novi Sad ima odličan potencijal i izdvaja se kao grad sa odličnim karakteristikama koji privlači najveće klijente, poput BMTS-a. Objekat u Novom Sadu će dobiti status zelenog objekta, zahvaljujući sertifikatu Breeam koji pruža potvrdu da je gradnja u skladu sa principima održivog razvoja i energetske efikasnosti.”.

izvor: tanjug

Partneri

Najpopularnije