Jun 2021

Tema broja: Drumski transport i komercijalna vozila - Veći, praktičniji, efikasniji, inteligentniji - 100% CADDY; Umor vozača u...

Walmart testira dronove za dostavu testova na korona virus

Od samog početka pandemije Korona virusa, Walmart je ostao i više nego usredsređen na davanje doprinosa zajednici, kako kroz inovacije za beskontaktnu kupovinu tako i za ideju kupovine i dostave seta za testiranje na korona virus.

“S obzirom da je zdravlje i bezbednost naših kupaca i saradnika glavni prioritet, u saradnji sa vladinim organizacijama, akreditovanim laboratorijama i osiguravajućim kucama, ulažemo velike napore da omogućimo novi, bezbedniji način testiranja na covid -19,” rekao je Tom Ward, potpredsednik Walmart-a.

U toku narednih nedelja najavljene su dve probne dostave uz pomoć drona: jedna za isporuku osnovnih životnih namirnica a druga za testiranje isporuke određenih lekova i pomoćnih sredstava. Walmart trenutno “pilotira” isporuku kućnog seta za testiranje na covid-19, u želji za pronalaženjem inovativnih i što je možda i najbitnije, bezkontaktnih opcija za testiranje na covid-19. U partnerstvu sa Quest Diagnostics i Drone up-om – vodećim nacionalnim dobavljačem bespilotnih letelica, Walmart je krajem septembra pokrenuo probne isporuke kompleta u severnom delu Las Vegasa, a početkom oktobra planirane su dostave i u gradiću Cheektowaga, u državi New York.

Pacijenti koji ispunjavaju uslove za isporuku kompleta za testiranje , bespilotnom letelicom, moraju živeti isključivo u porodičnoj kući, u radijusu prečnika 3 km od naznačenih centara u Las Vegasu i Cheektowaga. Planirano je da kompleti slete na prednji prilaz, ili u dvorište kuće kupca, u zavisnosti od mogućnosti prilaženja letelice. Onim kupcima koji se odluče da komplet dobiju uz pomoć drona, troškovi dostave kao i troškovi samog kompleta za testiranje, neće biti naplaćeni. “Potrebno je još mnogo učiti od operatera koji upravljaju dronovima, kako bi se otkrio najveći potencijal za njihovu ulogu u odgovoru na pandemiju i budućnost beskontaktne dostave. Nadamo se da će ovaj način isporuke kompleta za testiranje dati nova saznanja o mogućnostima beskontaktne dostave, jer je Walmart spreman da ulaže u tehnologiju isporuke dronovima.

Partneri

Najpopularnije