Avgust 2021

  Tema broja: Informacioni sistemi u logistici i transportu - 10 razloga zašto je digitalna transformacija neophodna u logistici;...

Jun 2021

Tema broja: Drumski transport i komercijalna vozila - Veći, praktičniji, efikasniji, inteligentniji - 100% CADDY; Umor vozača u...

TESCO uskoro započinje dostavu hrane dronovima

Nakon što je Amazon nedavno dobio dozvolu da testira dostavu dronovima i najveći britanski trgovinski lanac “Tesco” će uskoro testirati ovu vrstu usluge i najavljuju isporuku hrane na kućnu adresu za do 30 minuta.

Iz sedišta Tesca su saopštili da će sledećeg meseca započeti ispitivanje efikasnosti kućne dostave hrane uz pomoć bespilotnih letilica. Dave Lewis, izvršni direktor rekao je da će projekat biti testiran na irskom tržištu, gde je partnerska kompanija Manna već dobila vladinu licencu za upravljanje dronovima.

Manna je dokazala da ima kapacitet za obavljanje ove vrste posla, samo je pitanje kako će Tesco moći da to iskoristi, rekao je Lewis za medije. Claire Lorains, direktorka IT odeljenja u Tesco-u rekla je da će Tesco isporučivati manje količine hrane tokom probnog perioda.

Lewis je naglasio da Tesco u narednim godinama namerava da se fokusira na četiri ključna područja inovacija: razvoj hrane i pića u korak sa tehnologijom, prikupljanje podataka, robotiku i automatizaciju i inovacije u pakovanju.

izvor: BBC

Partneri

Najpopularnije