Mini roboti za sortiranje za evropsko tržište

LiBiao Robot, lider za kompjuterizovana rešenja u oblasti sortiranja i komisioniranja u distributivnim centrima, najavio je ulazak na evropsko trzište sa svojim bogatim asortimanom „Mini Yellow“ mobilnih robota. Istovremeno je najavljena saradnja sa ostalim distributivnim partnerima u zemljama poput Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Španije i Italije.

Prema rečima kompanije, čitav asortiman robota je posebno razvijen kao isplativija i fleksibilnija alternativa skupim sistemima za sortiranje, zasnovanim na nagibnim nosačima i konvejerima. U početku će se evropskom tržištu predstaviti dva modela: mobilni robot sa maksimalnom nosivošću od 5 kg i crossbelt model, nosivosti do 30 kg.

Kompanija tvrdi da su njihovi roboti kompaktniji od ostalih automatizovanih mobilnih robota koji se trenutno mogu pronaći na trzištu, da im je potrebno manje prostora za rad, pa tako 350 „Mini Yellow“ robota pokriva 1.300 m2 i
obrađuje 20.000 paketa na sat.

Xia Huiling, osnivač i izvršni direktor kompanije LiBiao Robot, obrazložio je odluku o ulasku na evropsko tržište rečima: “U Evropi postoji velika potreba za pametnijim i efikasnijim upravljanjem skladištem, upravo zbog rapidnog povećanja internet trgovine, što rezultira povećanjem obima posla, i stoga smo sigurni da će evropsko tržište profitirati od naše napredne tehnologije mobilnih robota.”

“Hardver, softver i sistem upravljanja kod „Mini Yellow“-a, usavršen je do te mere da naši klijenti slobodno mogu da očekuju isplatu ulaganja u roku od jedne i po do dve godine,“ tvrdi Huiling.

Partneri

Najpopularnije